Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 25 maart 2021

Spotify krijgt nieuwe functies op de Mac en PC

Gebruik je Spotify veel op je Mac of PC? De streamingdienst heeft een aantal fijne features toegevoegd aan de app.

Spotify heeft zijn app voor de desktop een facelift gegeven en heeft nu meer de “look and feel” van de iOS versie. Ook de web-app is een flink onder handen genomen. Dat moet ervoor zorgen dat het navigeren nog makkelijker wordt door het toevoegen van nieuwe controls. Ook is het nu nog simpeler om playlists te maken.

Spotify ziet er anders uit

Wat het meest in het oog springt is dat de zoekbalk op een andere plaats zit. Voorheen was deze nog linksboven te vinden, maar nu zit de zoekfunctie in de nieuwe navigatiebalk aan de linkerkant tussen home en bibliotheek.

Die bibliotheek krijgt ook een update. Nu is deze verdeeld in vier categorieën: playlists, podcasts, artiesten en albums. In playlists vind je jouw gelikete liedjes, Discover Weekly, Daily Mixes en de releaseradar. Doordat Spotify steeds meer inzet op podcasts zijn is de knop nu nog makkelijker te vinden.

Het uiterlijk van Spotify krijgt een facelift.

Playlists maken wordt makkelijker

Mensen die graag playlists maken komen met de nieuwe update ook beter aan hun trekken. Zo is het nu mogelijk om beschrijvingen en plaatjes toe te voegen. Nieuwe nummers voeg je toe door ze naar de lijst te slepen. Dat kan trouwens ook door de zoekbalk te gebruiken bij het maken van een playlist. Hiermee vind je sneller nummers en voeg je ze meteen toe.

Voor premiumleden komt er een heel handige functie bij die zij wellicht kennen van de mobile versies. Het is nu mogelijk om liedjes op te slaan waardoor je ze offline kunt beluisteren. Daarvoor is nu een speciale downloadknop toegevoegd.

De nieuwe functies zijn zeker nodig. In een eigen blogpost geeft de streamingdienst aan dat het de web en de desktop app de laatste tijd heeft laten verstoffen door de groei van de service. Spotify heeft de apps maanden getest en onderzocht.

Spotify playlists.
Spotify playlists.
Reageer op artikel:
Spotify krijgt nieuwe functies op de Mac en PC
Sluiten