Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Accessoires 9 maart 2021
Leestijd: 3 minuten

Sonos onthult Roam: draadloze bluetooth speaker voor onderweg en thuis

Sonos heeft zojuist hun nieuwste speaker onthult. Het is een draagbare smart speaker met Bluetooth geworden, genaamd Roam. Hij is vooral om mee naar buiten te nemen, maar heeft ook een aantal interessante functies voor binnenshuis.

Met Roam voegt Sonos een tweede draagbare speaker toe aan hun catalogus. Toch is er een flink verschil met de al bestaande Move. De nieuwe speaker is namelijk meer dan draagbaar, of zoals Sonos het noemt: ultradraagbaar. Wat dit betekent is dat de Roam een stuk compacter en lichter is dan de Move. De elegante speaker is ongeveer zo groot als een flesje en weegt slechts 450 gram. Dit maakt hem bijzonder geschikt om mee te nemen.

Roam: volwaardige Sonos-speaker in het klein

De ijzersterke geluidsbeleving is één van de belangrijkst redenen om een Sonos-product in huis te halen. Het merk heeft op dat gebied een hoge standaard. Logischerwijze moet ook de Roam hieraan voldoen. Volgens Sonos zelf is dat zeker gelukt. Het merk belooft dat de nauwkeurig ontworpen akoestische architectuur ervoor zorgt dat de Roam net zo diep, vol en helder klinkt als de grote speakers. Volgens CEO Patrick Spence is de Roam gebouwd zodat klanten de Sonos-beleving overal mee naartoe kunnen nemen.

Sonos Roam
In Shadow Black of Lunar White.

Onderdeel van die beleving is ook het gebruiksgemak. Sonos wil het gebruikers zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk maken. Om die reden kun je tegelijkertijd op twee manieren verbonden zijn, namelijk via wifi en Bluetooth. Hierdoor kun je vrijuit bewegen zonder dat de muziek wegvalt. Thuis stream je via wifi zoals je gewend bent, en zodra je naar buiten loopt neemt de Bluetooth het over. Zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen.

Voor onderweg en thuis

Dit maakt Sonos Roam de ideale speaker om mee te nemen, maar hij heeft meer te bieden. Ook wanneer je thuis blijft is deze nieuwkomer een aanwinst voor je Sonos-netwerk. Zo kun je door middel van Sound Swap heel eenvoudig van de Roam overschakelen naar de dichtstbijzijnde Sonos-speaker. Ook kan hij groeperen met alle andere Sonos-speakers binnen je huis. Zo kun je dus verschillende ruimtes een extra boost geven. De Roam is dus meer dan alleen een Bluetooth-speaker.

Sonos Roame
Staand en liggend te gebruiken.

Toch zet Sonos vooral in op het feit dat de Roam een speaker is om mee te nemen. Er is zelfs een magnetische draadloze oplader die dit nog makkelijk maakt. Deze wordt apart verkocht en laadt de Roam in 2,5 uur helemaal op. Je kunt dan vervolgens 10 uur lang non stop genieten van je muziek. Daarnaast is hij voorzien van siliconen einddoppen zodat hij beschermd is tegen vallen en stoten. Je kunt de Roam dus met een gerust hart overal mee naartoe nemen. Zelfs het strand of het zwembad, want hij is stofbestendig en volledig waterdicht.

Roam is in alles een volwaardig Sonos-speaker

Met de komst van de Roam is er nu dus eindelijk een Sonos-speaker die je overal mee naartoe kan nemen. Compact en schokbestendig, zonder in te leveren op de Sonos-beleving. Zo ondersteunt de Roam Trueplay-tuning (via wifi en Bluetooth) en werkt hij met meer dan 100 verschillende streamingdiensten. Ook het bedienen gaat zoals je van een Sonos-speaker gewend bent. Via de welbekende app, rechtstreeks via je favoriete streamingdiensten, je stem of Apple AirPlay 2.

Sonos Roam
Stijlvol en handzaam.

Prijs en beschikbaarheid

Dit alles bij elkaar maakt de Roam een zeer interessante speaker. Hij doet alles wat je mag verwachten van een Sonos-product, maar dan in een formaat dat je gemakkelijk mee kan nemen. Ideaal voor onderweg, maar met voldoende toffe features om ook thuis van waarde te zijn. De Sonos Roam is vanaf 20 april verkrijgbaar in Shadow Black of Lunar White voor 179 euro. De draadloze lader kost 49 euro. Beiden zijn verkrijgbaar op hun eigen site en via de deelnemende dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Sonos onthult Roam: draadloze bluetooth speaker voor onderweg en thuis
Sluiten