Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 maart 2021

Samsung begint productie nieuwe iPhone-beeldschermen: dit weten we al

Samsung is begonnen met de productie van speciale oledbeeldschermen, die bedoeld zijn voor Apple en in de eerste helft van 2021 moeten verschijnen. Het gaat om zogenaamde low-temperature polycrystalline oxide (ltpo) thin-film transistor (tft) oledpanelen. Dat nieuws wordt door The Elec gedeeld.

Samsung is voornemens zijn huidige productie van low-temperature polycrystalline silicon (ltps) tft-oledpanelen om te zetten naar de nieuwe technologie voor oledschermen. Dat doet het Zuid-Koreaanse bedrijf omdat Apple zich klaarmaakt voor het implementeren van dit type schermen voor de iPhone 13.

Samsung maakt speciale oledschermen

Ltpo-schermen gebruiken minder energie dan reguliere oledpanelen. Ook stellen dergelijke schermen Apple in staat een verversingssnelheid van 120 Hertz aan te bieden op de aankomende iPhone-serie, die naar verluidt in september van dit jaar verschijnt. Maar dat is uiteraard nog niet bevestigd door Apple.

iPhone 12 mini
OMT op de 12 mini

Ook is het nog niet bevestigd dat Apple voornemens is een 120 Hz-verversingssnelheid aan te bieden. Maar als we kijken naar smartphones op het Android gedeelte van de smartphonemarkt, dan komen we daar steeds meer modellen met dat aantal Hertz tegen. Het zou dus niet gek zijn dat Apple dit overweegt.

Het zou ook niet vreemd zijn dat Apple dit type scherm alleen op de duurdere iPhone 13-modellen aanbiedt. Dat is dan ook wat The Elec schrijft. de ltpo tft oledpanelen zouden alleen naar de higher-tier iPhone 13-modellen komen (beter bekend als de Pro-versies). LG is naar verluidt verantwoordelijk voor de ltps tft-panelen voor de goedkopere modellen.

Oude geruchten

Eerder verschenen er al geruchten over de iPhone 13 en het idee dat Apple een 120Hz-scherm naar de serie wil brengen. Dat scherm wordt dan mogelijk aangeboden op de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Daardoor krijgen ze mogelijk toegang tot iPad Pro-achtige ProMotiontechologie.

Voordat die geruchten over de iPhone 13 verschenen, verschenen ze eerder al voor de iPhone 12. Displayanalist Ross Young zei destijds echter al dat dit niet ging gebeuren, omdat Apple daar de ltpo-displays voor nodig zou hebben. Dan lever je niet teveel in op batterijduur bij de hogere verversingssnelheid.

Meer weten over de iPhone 13? Lees dan hier verder.

Reageer op artikel:
Samsung begint productie nieuwe iPhone-beeldschermen: dit weten we al
Sluiten