Prototype eerste generatie iPad duikt op: voorzien van een dual dock?

Er zijn afbeeldingen opgedoken van een eerste generatie iPad. Het lijkt erop dat Apple destijds overwoog de tablet een dual dockdesign mee te geven. Dat is te zien aan de extra aansluiting die het apparaat gekregen heeft. De afbeeldingen zijn gedeeld door Giulio Zompetti op Twitter.

Het lijkt om een prototype van de eerste generatie iPad te gaan. Waarschijnlijk gaat het zelfs om een prototype uit een vroeg stadium van de originele Appletablet. Op de afbeelding is goed te zien dat het apparaat twee thirty-port pinaansluitingen heeft. Eén aan de onderkant en één aan de zijkant.

iPad met dual docksysteem

De thirty-port pinaansluiting was de poort die Apple gebruikte tot aan de release van de iPhone 5. Dat was de iPhone die als eerste de lightningpoort kreeg. Zompetti schrijft op zijn Twitterprofiel dat Apple voornemens was de eerste tablet van het bedrijf een dual docksysteem mee te geven.

Dit systeem zou ervoor hebben gezorgd dat de iPad meteen veelzijdiger zou zijn geweest. Want zo had je bijvoorbeeld de tablet op twee manieren kunnen gebruiken in combinatie met het originele toetsenbord. Je had het apparaat namelijk zowel horizontaal als verticaal kunnen gebruiken.

Smart Connector

Ook had het zo kunnen zijn dat je tijdens het typen de iPad gewoon kon opladen. Het is overduidelijk dat Apple op een gegeven moment, in een vroeg stadium, besloot een andere route in te gaan voor de eerste tablet. Inmiddels is de Apple-tablet voorzien van een aansluiting genaamd Smart Connector.

Het dual dockdesign had er mogelijk eerder voor kunnen zorgen dat het systeem als een waardevolle laptop-vervanger had kunnen fungeren. Mocht Apple eerder die route bewandeld hebben, dan had de huidige generatie Apple-tablets er mogelijk ietwat anders uitgezien. We zullen het nooit weten.

Reageer op artikel:
Prototype eerste generatie iPad duikt op: voorzien van een dual dock?
Sluiten