Jelle van Es
Jelle van Es App Store 23 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Ontwikkelaar Pokémon Go komt met Pikmin-game voor de smartphone

Sinds de lancering van Pokémon Go is ontwikkelaar Niantic een grote speler in de wereld van de smartphone-games. Natuurlijk, daarvoor had het bedrijf met Ingress ook een grote titel, maar vanaf het moment dat je digital Pokémon kon vangen, ging het next-level. En nu gaat het bedrijf andermaal samenwerken met Nintendo.

Want de Pokémon Go-ontwikkelaar gaat op een zelfde Augmented Reality-manier iets doen met Pikmin. Dat is een reeks die binnen de verschillende Nintendo-platformen redelijk wat succes heeft gekend, maar uiteraard vele malen minder groot is dan Pokémon.

Pokémon Go-maker komt met Pikmin-game voor de smartphone

De aankondiging van de nieuwe Pikmin-game die gemakt wordt door Niantic werd door Nintendo zelf gedaan op Twitter. Daarbij maakte ze duidelijk dat de nieuwe game voor de smartphones op eenzelfde manier zou gaan werken als Pokémon Go. Net als in die game is het zaak om naar buiten te gaan en daar rond te lopen. Terwijl je dat doet, kun je via de smartphone iets doen met Pikmin. Wellicht dat het net als in de game zaak is om bepaalde puzzels op te lossen. Of dat je een gevecht aan moet gaan met vijanden, waarbij je goed moet nadenken over welke Pikmin je in de strijd gooit.

Duurt nog wel even

Voorlopig is de kans groot dat je nog even door blijft gaan met Pokémon Go. Deze nieuwe Pikmin-game staat gepland voor een release ergens dit jaar. En dan is de kans nog groot dat hij door wordt geschoven naar 2022. De game wordt overigens gemaakt door de Tokyo-studio van Niantic. Deze werd in 2018 opgericht. In hoeverre dat dan anders gaat zijn dan de andere games van de ontwikkelaar, dat is uiteraard niet bekend.

Pokémon Go werkt vanaf volgende maand niet meer op bepaalde iOS en Android toestellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar Pokémon Go komt met Pikmin-game voor de smartphone
Sluiten