Nobelprijswinnares Malala tekent deal met Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 0 reacties
Malala Apple TV+
(Afbeelding: Christophe PETIT TESSON / POOL / AFP)

Apple TV+ krijgt er weer een bijzonder gezicht bij. Na Steven Spielberg en Oprah Winfrey gaat nu ook Malala aan de slag bij de streamingdienst.

Malala Yousafzai is de jongste Nobelprijswinnares ooit. In 2014 kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar inzet voor vrouwen- en kinderrechten in Pakistan. Zij wil dat meisjes in haar land gewoon naar school kunnen. Dat wordt tegengehouden door de Taliban die daar de macht heeft.

Malala aan de slag voor Apple TV+

Malala gaat flink wat programma’s maken meldt Apple. “Haar content bestaat uit drama’s, komedies, documentaires, animatie en kinderseries. Ze zal mensen over de hele wereld inspireren.”

Malala is blij met de deal: “Ik geloof in de kracht om met verhalen families bij elkaar te brengen, vriendschappen te stichten, bewegingen op te bouwen en kinderen te inspireren om te dromen. Ik kan me geen betere partner dan Apple wensen. Ik ben dankbaar voor deze kans om vrouwen, jongeren, schrijvers en artiesten te helpen.”

Een eigen productiemaatschappij

Malala maakt de programma’s met haar nieuwe productiemaatschappij Extracurricular. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder andere Oprah Winfrey, Will Smith, Tom Hanks en Steven Spielberg die al contracten met hun productiemaatschappijen hebben gesloten met Apple TV+.

In 2013 publiceerde het meisje haar memoires met de titel I Am Malala. Later schreef ze nog twee boeken, kwam ze voor in Davis Guggenheim’s He Named Me Malala en maakte een digitale publicatie voor meisjes en jonge vrouwen. Daarnaast heeft ze ook het Malala Fund opgericht om kinderen tot 12 jaar veilig, vrij en kwalitatief onderwijs te bieden. Dat doet ze niet alleen in Pakistan, maar ook in verschillende andere landen.

Apple en Malala zijn geen onbekenden van elkaar. In 2018 was het bedrijf de eerste partner van haar stichting om haar te helpen met het werk. Daarnaast assisteert het bedrijf met technologie en onderzoek om onderwijs voor meisjes beter te maken.

Reacties

0 reacties