Na de Golden Globes scoort Ted Lasso ook tijdens Critics Choice Awards

Door: Jeroen Kraak - 0 reacties
Ted Lasso Apple TV Plus
(Afbeelding: Apple)

Het kan niet op voor Apple TV+-serie Ted Lasso. Vorige week won het een Golden Globe en nu gaat het ervandoor met Critics Choice Awards.

Ted Lasso is de hitserie van Apple TV+. De serie weet niet alleen bij het publiek hoog te scoren op IMDb, de titel sleept nu ook menig prijs in de wacht. Vorige week kreeg hoofdrolspeler Jason Sudeikis al een Golden Globe voor beste acteur in een musical- of komedieserie. Nu mag de titel ook drie Critics Choice Awards aan de erelijst toevoegen.

Critics Choice Awards voor Ted Lasso

Bij de Golden Globes bleef het ‘slechts’ bij één prijs voor Ted Lasso. Bij de Critics Choice Awards weet de serie drie awards in de wacht te slepen. Net zoals bij de Golden Globes weet Jason Sudeikis ook hier weer de prijs voor beste acteur in een komedieserie in de wacht te slepen.

Er is dit keer ook een prijs voor Hannah Waddingham. Met haar rol als clubeigenaar Rebecca Welton krijgt ze de award voor beste bijrol in een komedieserie. Maar daar blijft het niet bij, Ted Lasso wint ook de prijs voor beste komedieserie. Hiermee weet het alle nominaties te verzilveren.

Een mooie opvolger

Ted Lasso neemt hiermee het stokje over van de Boys State en Beastie Boys. De twee documentaires vielen afgelopen november in de prijzen tijdens de Ciritics Choice Awards voor documentaires. Een jaar geleden won The Morning Show al een award.

Apple TV+ is nu meer dan een jaar online. Hoewel het aantal series misschien wat tegenvalt wist het 297 nominaties voor prijzen in de wacht te slepen. In totaal heeft 78 prijzen daadwerkelijk weten te winnen.

Op het tweede seizoen van Ted Lasso moeten we nog even wachten. De releasedatum is nog niet bekend. In de tussentijd kun je genieten van een nieuw seizoen For All Mankind, waarbij elke week een nieuwe aflevering komt. Recent zijn ook de film Palmer en de documentaire over Billie Eilish aan het platform toegevoegd.

Reacties

0 reacties