Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 maart 2021

Ming-Chi Kuo verwacht in 2022 mixed reality-bril van Apple

Zoals het er nu naar uitziet brengt Apple in 2022 zijn eerste mixed reality-headset uit, zo laat analist Ming-Chi Kuo weten. Daarnaast zou de iPhonemaker aan twee andere, soortgelijke producten werken. Dat laat Kuo weten in zijn nieuwste notitie, die in handen is van de redactie van Macrumors.

Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple werkt aan drie producten die augmented of mixed reality ondersteunen. In 2022 moet er een headset, in de vorm van een helm uitkomen, met ondersteuning voor mixed reality. In 2025 moet er dan een bril verschijnen, die dan augmented reality ondersteunt.

Zelfs speciale lenzen

Kuo gaat zelfs nog een stapje en voorspelt dat Apple ook werkt aan speciale contactlenzen. Die lenzen moet ergens tussen 2030 en 2040 gaan verschijnen en eveneens ondersteuning aanbieden voor augmented reality. De headset moet overigens ook virtual reality kunnen aanbieden, aldus de analist.

Tim Cook Apple event
Apple topman Tim Cook.

Apple-CEO Tim Cook heeft in het verleden al eens geroepen dat Apple zich voorbereid op een toekomst waarin ervaringen in augmented reality centraal staan. Cook, evenals andere analisten en CEO’s, geloven dat die markt net zo groot als de smartphonemarkt kan worden, zo niet groter.

Ming-Chi Kuo over de headset

Naar verluidt heeft Apple achter de schermen prototypes die ergens tussen de 200 en 300 gram wegen. Echter, dat gewicht kan naar 100 tot 200 gram teruggebracht worden wanneer het bedrijf “enkele technische problemen kan oplossen”. De headset moet ongeveer 1.000 dollar gaan kosten, is de verwachting.

Eerder schreef Kuo al dat de Apple-headset gebruik zou maken van speciale micro-oledschermen van Sony. Ook moeten er meerdere optische modules aanwezig zijn die een omvangrijke ervaring kunnen aanbieden die “siginificant beter is” dan we tot nu toe zijn tegenkomen bij verschillende virtual reality-brillen.

Bril laat nog even op zich wachten

Van de augmented reality-bril zijn volgen Kuo nog geen prototypes. Dit project lijkt dus nog niet zover te zijn als de helm. Kuo verwacht dan ook dat de bril nog wel tot 2025 op zich zal laten wachten. De bril is vooral bedoeld om mee te nemen, waar de helm vooral bedoeld lijkt voor thuisgebruik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ming-Chi Kuo verwacht in 2022 mixed reality-bril van Apple
Sluiten