M1 Mac Mini-gebruikers hebben problemen met aansluiting op scherm

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Mac mini met M1 processor
(Afbeelding: Apple Inc.)

Heb je een M1 Mac Mini? Dan kun je wellicht problemen hebben met het scherm waarop je het device hebt aangesloten.

De Mac Mini is de ideale oplossing tussen een Macbook en een gewone Mac. Je kunt het kastje overal mee naartoe nemen en aansluiten op een scherm om ‘m te gebruiken. Toch gaat dat laatste niet altijd even goed blijkt uit onderzoek van MacRumours.

Problemen met de M1 Mac Mini

Op het forum van de website en ook op verschillende Apple-draadjes klagen een aantal gebruikers van de M1 Mac Mini. Zij ondervinden een probleem als het apparaat is aangesloten op een scherm van een derde partij. Als het scherm op slaapstand gaat, lukt het niet om het scherm weer normaal aan te laten gaan. Lukt het wel dan zien sommige gebruikers roze vierkanten/glitches op het inlogscherm.

Overigens lijkt het niet uit te maken of de Mac Mini is aangesloten door middel van Thunderbolt, HDMI of een andere poort. De problemen zijn dus niet gelinkt aan bijvoorbeeld alleen HDMI.

Niet iedereen heeft last

Niet iedereen lijkt last te hebben van dit probleem, aangezien andere gebruikers van de M1 Mac Mini laten weten geen problemen te ondervinden. Er zijn echter ook commentaren van mensen die de problemen herkennen van eerdere versies van de Mac Mini.

Apple is op de hoogte van de problemen en dus komt er mogelijk een oplossing bij een volgende update. Nu kun je het probleem voorkomen door in te voeren dat je Mac Mini niet in slaapstand gaat. Ook kun je de aansluiting er uithalen en vervolgens weer inpluggen. Echt heel handig is dat allemaal niet.

Heb jij problemen met de M1 Mac Mini? Laat het ons weten in de comments.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  PVDK

  Bij welke schermen vind dit plaats?

 • Profielfoto
  yanmik

  Hier geen probleem.

  M1 Macmini 16GB

  2 schermen Benq aangesloten.

  Wel nog altijd problemen met bluetooth naar Apple draadloos keyboard.

 • Profielfoto
  readefries

  Ik heb dit ook met mijn Intel MBP van afgelopen jaar met een HP Quantum Dot. Als ik braaf het scherm uitzet als ik mijn Mac lock, is er niets aan de hand.

 • Profielfoto
  makasa

  Heb een HP laptop van het werk en die geeft ook problemen met een extern scherm en slaapstand