Night
Night Nieuws 17 maart 2021

M1 iMac duikt op in Xcode crash-rapport

Eind vorig jaar presenteerde Apple de eerste computers met een M1-processor. De op ARM gebaseerde chip is Apple’s eigen ontwerp en de voordelen, zoals snelheidswinst en energiezuinigheid voor de MacBook Air en MacBook Pro zijn onmogelijk te negeren. Ook de Mac mini profiteert van de snelheid van de M1 processor. Daarom wordt er naarstig uitgekeken naar de eerste iMac met Apple Silicon..

Apple is druk doende met de transitie naar Apple Silicon, waarbij de iMac naar verwachting als eerstvolgende aan de beurt is om het zonder de Intel-processor te stellen. Wanneer Apple die wijziging precies officieel zal maken, is echter nog niet bekend.

Wat wel duidelijk is, is dat Apple al druk met een nieuwe M1 iMac bezig is, want vandaag verscheen een ‘rapport’ waaruit blijkt dat Apple de hardware op dit moment al aan het testen is. Dat is goed nieuws, want dat zou erop kunnen duiden dat de aankondiging van een nieuwe serie iMacs niet lang meer op zich laat wachten. Hopen we, tenminste.

Dat ‘rapport’ is afkomstig van 9to5Mac. De schermafbeelding, die je hieronder kan zien, toont het crashlogboek van een ontwikkelaar tijdens het gebruik van Xcode. De betreffende applicatie werd gebruikt op een iMac, die is voorzien van een ARM-processor. Aangezien Apple natuurlijke nog helemaal geen iMac aanbiedt met Apple Silicon onder de motorkap, gaat het hier dus om een testmodel voor een toekomstige generatie.

Xcode crashrapport van een M1 iMac (klik/ tap voor groter).

Het screenshot is gedeeld door ontwikkelaar Dennis Oberhoff, die de app DaftCloud voor Mac heeft gemaakt.

9to5Mac zegt dat het crashrapport legitiem is. Het crashrapport toont dat de architectuur van de computer ARM64 is, hetgeen waarop Apple Silicon is gebaseerd. En de apparaatfamilie is inderdaad een iMac. De Apple nieuwssite stelt daarnaast dat het “zeer onwaarschijnlijk is dat het een indicatiefout is”.

Er is echter nog niets officieel. We moeten gewoon wachten op Apple om de eerste iMac te onthullen met Apple-silicium. De overgang naar de processor uit de M-serie zal op zich al opwindend zijn, maar de nieuwe iMac zou ook eens een radicaal  nieuw ontwerp van hardware ondergaan. Geruchten doen de ronde dat de volgende generatie iMacs beschikbaar zal zijn in een vijftal kleuren, en een ontwerp dat gebaseerd zal zijn op Apple’s high-end Pro Display XDR monitor.

Apple zou van plan twee versies te lanceren – codenaam J456 en J457 – om de bestaande 21,5-inch en 27-inch modellen later dit jaar te vervangen. Dus zeker iets om naar uit te kijken. Maak jij al plannen om je iMac dit jaar te upgraden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
M1 iMac duikt op in Xcode crash-rapport
Sluiten