Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 2 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Kuo heeft nieuws over de opvouwbare iPhone: mogelijke releasedatum en meer

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan brengt Apple zijn opvouwbare iPhone over twee jaar uit, in 2023. Dat meldt Ming-Chi Kuo, een bekende analist die Apple in de gaten houdt. De verwachting is dat het scherm ongeveer even groot is als van een iPad mini.

Dat meldt onder meer de redactie van iMore, die de notities van Kuo heeft ingezien. Wanneer precies de opvouwbare iPhone in 2023 moet verschijnen, is helaas niet bekendgemaakt. Maar het zou logisch zijn als Apple dit aan het einde van het jaar doet, samen met de andere iPhone-modellen.

Opvouwbare iPhone

Apple werkt al een tijdje achter de schermen aan een opvouwbare iPhone. Op moment van schrijven probeert de fabrikant nog een hoop dingen uit te vogelen. Denk dan aan de manier waarop het toestel in massaproductie genomen kan worden. Daarom laat dit toestel nog even op zich wachten.

Opvouwbare iPhone
Concept opvouwbare iPhone.

De productie is in elk geval nog op nog geen enkele manier van start gegaan, zo meldt Kuo. Dat betekent waarschijnlijk dat Apple dus ook nog werkt aan het design en andere aspecten. Niets lijkt momenteel vast te staan. Zelfs de schermgrootte niet, maar de verwachting is dat deze ergens tussen de 7,5 en 8 inch komt te liggen.

Welke type?

Naast Kuo zijn er nog meer experts die geruchten over de opvouwbare iPhone verspreiden. Zo denkt lekker Jon Prosser dat Apple twee modellen in de maak heeft. Het gaat om twee verschillende types. Eén model moet meer gaan lijken op de Samsung Galaxy Z Fold 2, terwijl het andere model meer een Motorola Razr moet gaan worden.

Mocht het scherm, eenmaal uitgevouwen, inderdaad bijna 8 inch groot zijn, dan is het waarschijnlijker dat Apple een Galaxy Z Fold 2-model uitbrengt. Dat is een type model waar je in de opgevouwen modus toegang krijgt tot een ietwat dikke smartphone. Uitgevouwen lijkt het op een kleine tablet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuo heeft nieuws over de opvouwbare iPhone: mogelijke releasedatum en meer
Sluiten