Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 maart 2021

iPhone zonder poorten komt dichterbij: de gevaren en kansen

Het lijkt erop dat Apple toch echt voornemens is de iPhone te ontdoen van de populaire Lightning-poort. De vraag is echter waarom het bedrijf uit Cupertino daar zo veel interesse in heeft. Eerder haalde de iPhone-maker ook al de audiopoort weg, als een soort eerste stap in dit proces.

Achter de schermen werkt Apple mogelijk aan een iPhone zonder poorten, meldt informatielekker McGuire Wood, ook wel bekend als Jioriku. De ingenieurs van Apple zouden zich momenteel vooral richten op hoe ze bepaalde problemen moeten tackelen die ontstaan wanneer je de Lightning-poort verwijdert.

iPhone 13 zonder poorten?

De iPhone 13, die eind 2021 zou moeten verschijnen, is mogelijk de eerste versie van de smartphone zonder poorten. Er is dus enige haast bij geboden. Een groot probleem daarbij is dat je opties met betrekking tot het terughalen van je gegevens mist. Daar heeft bijvoorbeeld de Apple Watch ook last van.

Wil je toch iets terughalen van een iPhone met een hardnekkig probleem, dan moet je deze in de toekomst mogelijk opsturen om dat te regelen. Dat is het grootste probleem dat opgelost dient te worden. Apple moet gebruikers een veilige thuisoplossing geven, willen ze accepteren dat ook die poort verdwijnt.

Er zitten echter ook voordelen aan het verwijderen van poorten op smartphones. Dat geldt niet alleen voor de iPhone, maar voor smartphones in het algemeen. Zo kan het de waterdichtheid ten goede komen. Echter, de openingen voor de speakers en de simkaart kan hier weer roet in het eten gooien.

Dunnere telefoons

Mogelijk zou Apple zijn smartphones ook dunner kunnen maken omdat er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met de poort. Echter, veel gebruikers hebben liever een grotere accu. Dit maakt het weer lastig om het toestel dunner te maken. Ook zijn ze bang dat een dunne telefoon last kan hebben van buigproblemen. Dat zou niet voor het eerst zijn.

Een andere reden voor het verwijderen van de poort kan zijn dat er ruimte gemaakt moet worden voor Touch ID, maar dat is wel de meest onwaarschijnlijke reden. Android-smartphones hebben een usb-poort aan de onderkant en bieden gewoon een in-display vingerafdrukscanner aan. Dat kan dus ook gewoon met een lightning-poort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone zonder poorten komt dichterbij: de gevaren en kansen
Sluiten