Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 31 maart 2021

Kaasrasp in je zak: Apple patenteert iPhone met Mac Pro-ontwerp

Toen de Mac Pro in 2019 werd aangekondigd werd de vergelijking met “de duurste kaasrasp ter wereld” al snel gemaakt. Ondanks de ongelofelijke kracht die de computer levert zag hij er natuurlijk niet uit. Maar Apple lijkt echt fan.

Via Patently Apple is namelijk een nieuw patent aan het licht gekomen. Een patent waarin Apple het heeft over een gloednieuwe iPhone die voorzien is van het veelbesproken ontwerp. Sla de pleisters maar vast in!

Apple patenteert Mac Pro-achtige iPhone

Er worden jaarlijks ontzettend veel patenten ingediend en slechts een aantal van hen wordt maar werkelijkheid. Zo heeft Apple onlangs 77 patenten ingediend bij de United States Patent and Trademark Office. Toch wil dat niet zeggen dat het niet leuk is om zo nu en dan een opvallend patent uit te lichten. Iets dat we vandaag, wederom dankzij de mensen van Patently Apple, dan ook weer met alle liefde doen.

Zoals gezegd gaat het dus om een iPhone dat voorzien is van hetzelfde ontwerp als de Mac Pro. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook zeker aan de binnenkant. Zo zal er een kruis in het midden van de iPhone te vinden zijn waardoor de behuizing steviger is. Daarbij is het ontwerp natuurlijk voornamelijk gericht op een betere lichtcirculatie, waardoor de hitte makkelijker afgevoerd kan worden. En voor de mensen die hun iPhone vaak laten stuiteren: dit ontwerp zorgt voor net wat meer grip.

Mac Pro iPhone patent
Het patent

Uiteraard kunnen we er niet omheen dat een dusdanig ontwerp de iPhone een compleet ander uiterlijk geeft. Volgens het patent komt dat overigens niet alleen door het kaasrasp effect. Door de juiste kleurencombinaties te gebruiken voorspelt Apple dat dit ontwerp voor een aangenaam effect kan zorgen.

Krijgen we de iPhone ook echt te zien?

Zoals gezegd zijn er jaarlijks honderden, dan wel niet duizenden, patenten die ingediend worden. Slechts een klein deel daarvan wordt ook echt door Apple gemaakt en we hebben ergens het gevoel dat dit zeker niet voor het bovenstaande patent geldt.

We zien het zeker nog wel gebeuren dat Apple aan de binnenkant van de iPhone een soortgelijke constructie toepast voor extra versteviging, maar qua ventilatie zien we dit niet zo snel gebeuren. Al is het al om het feit dat de waterbestendigheid van een dergelijke iPhone direct verdwijnt.

Wat vinden jullie van het bovenstaande concept? Laat het weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaasrasp in je zak: Apple patenteert iPhone met Mac Pro-ontwerp
Sluiten