Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 maart 2021

Bizar: iPhone 11 Pro wordt na een maand uit bevroren meer gevist (en doet het)

We kennen allemaal wel iemand die zijn smartphone in het toilet heeft laten vallen, maar je hebt altijd baas boven baas. En de absolute baas op dit gebied is Angie Carriere die haar iPhone 11 Pro in het water liet vallen tijdens een stevig potje ijsvissen.

Het mooiste van alles? De telefoon werd een maand later uit het meer gevist en bleek het gewoon nog te doen ook!

iPhone 11 Pro ligt een maand in bevroren meer

In Canada nemen mensen nog gewoon de tijd voor dingen. Zo werd de vijftigste verjaardag van Angie Carriere gevierd met een middagje ijsvissen op Waskesiu Lake in Saskatchewan. Heel relaxed zat Carriere er overigens niet bij, want ze maakte zich vooral druk om de smartphone van haar dochter. Die zat gewoon rustig haar socials te checken, wat bij Angie een doemscenario opriep waarin de telefoon van haar dochter zich binnen de kortste keren naar de bodem van het meer zou verplaatsen. Alleen als je dan zo druk ben met de spullen van een ander, moet je natuurlijk wel op je eigen producten letten.

De iPhone 11 Pro van Angie schoof van haar schoot toen ze een onverwachte beweging maakte. Helaas voor haar viel de smartphone in het gat in het ijs en was het al snel onderweg naar de bodem van het meer. Ondanks het feit dat Angie er niet echt vertrouwen meer in had, besloot ze dertig dagen later toch haar telefoon maar van de bodem te halen. “Dan kan ik er in ieder geval nog mee naar Apple”, vertelt ze tegenover CTV News. Een leuk idee, maar gezien het een vrij diep meer is was het nog wel even wat werk om de iPhone 11 Pro bovenwater te krijgen. Na twee uur hengelen met een magneet kreeg ze het eindelijk voor elkaar en had ze haar iPhone 11 Pro weer in handen.

Wonder boven wonder

Het mooiste van dit hele verhaal is nog dat Angie Carriere haar iPhone 11 Pro tot de dag van vandaag gewoon nog gebruikt. Bij thuiskomst stak ze de smartphone namelijk in de oplader en wonder boven wonder deed het toestel het gewoon nog.

“Er is niets op de smartphone dat het niet doet. Het is echt geweldig!”

De iPhone 11 Pro beschikt over een IP68-rating, maar heeft veel meer dan dat laten zien. Die markering betekent simpelweg dat je smartphone voor dertig minuten tot twee meter diepte onder water kan blijven, zonder dat er schade aan de smartphone is. We begrijpen dat Apple de garantie niet geeft, maar het feit dat hij ook dertig dagen op de bodem van een bevroren meer kan liggen is wel een USP te noemen!

Reageer op artikel:
Bizar: iPhone 11 Pro wordt na een maand uit bevroren meer gevist (en doet het)
Sluiten