Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 26 maart 2021

iOS / iPadOS 14.4.2 en watchOS 7.3.3 beveiligingsupdate staan klaar

Apple heeft wederom beveiligingsupdates uitgebracht voor de iPhone, de iPad en de Apple Watch. Het betreft een kritische update, die je dus maar beter kan installeren.

Apple heeft updates vrijgegeven voor iOS en iPadOS, bedoeld om een ​​beveiligingsfout te verhelpen waarbij hackers mogelijk de persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres, enzovoort van iPhone-, iPad- en Apple Watch-gebruikers zouden kunnen buitmaken. Voor nieuwere iPhone- en iPad-gebruikers is iOS 14.4.2 nu beschikbaar om te downloaden. Voor oudere apparaten zoals de iPhone 6, iPhone 5s en verschillende oudere iPad-modellen, sluit iOS 12.5.2 dit beveiligingslek. Voor Apple Watch-gebruikers staat WatchOS 7.3.3 klaar.

Hoewel 14.4.1 pas net uit is, was deze beveiligingsupdate hard nodig. De update voorkomt dat een hack, die gebruikt maakt van ‘universal cross site scripting’, zijn gang kan gaan binnen Safari op iOS, iPadOS en watchOS apparaten. De hack is al op een aantal websites actief aangetroffen. Apple adviseert dan ook om beveiligingsupdates, zoals deze, altijd direct te installeren.

Om je iPhone, iPad of Apple Watch bij te werken naar de laatste versie van het OS, ga je als volgt te werk:

  1. Open de app ‘Instellingen’
  2. Tik op ‘Algemeen’
  3. Tik op ‘Software-update’
  4. Tik op ‘Installeer nu’

Heb je Automatische Updates aanstaan, dan hoef je verder niets te doen en wordt de update ‘s nachts automatisch gedownload. Je ontvangt dan een melding wanneer er een update klaarstaat om te installeren. Om de update te installeren moet je iDevice aangesloten zijn aan het lichtnet.

iOS 14.3.2
De iOS 14.3.2 staat klaar on geïnstalleerd te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS / iPadOS 14.4.2 en watchOS 7.3.3 beveiligingsupdate staan klaar
Sluiten