Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 maart 2021

Apple onthult functie om je iCloud-foto’s naar Google Foto’s te kopiëren

Apple heeft het mogelijk gemaakt om je foto’s en video’s vanuit iCloud te kopiëren naar Google Foto’s. Mocht je van de ene naar de andere dienst willen overstappen, dan is dat nu dus een stuk eenvoudiger geworden. Houd er wel rekening mee dat niet alles de overstap kan maken. Sommige content kan helaas achterblijven wanneer je niet oplet.

Apple heeft hiervoor een ondersteuningspagina opgezet. Hier is te lezen dat je naar privacy.apple.com moet gaan, je daar inloggen en vervolgens de stappen op het scherm moet voltooien. Mocht je aan het proces willen beginnen: het kan ongeveer drie tot zeven dagen duren voordat het afgerond is.

Van iCloud naar Google Foto’s

Sommige dingen komen echter niet mee. Gedeelde albums, slimme albums, foto stream, live foto’s, bepaalde metadata en media die niet opgeslagen is binnen iCloud blijven achter. Mocht je dus veel live foto’s maken met je iPhone, dan is de kans groot dat veel materiaal achterblijft.

Google Photos taggen
Klik/tap voor groter

Apple heeft helaas nog geen duidelijkheid gegeven over wat er gebeurt met de live foto’s. Het kan zijn dat de hoofdfoto wel meegestuurd wordt, maar dan natuurlijk zonder het effect. Voordat je de handeling bevestigt, check dan nog even of alle foto’s daadwerkelijk meegenomen worden.

Het gaat om een kopie

Wat Apple benadrukt is dat er niets verwijderd wordt. Wil je dus overstappen naar Google Foto’s, dan maakt het systeem slechts een kopie aan van je persoonlijke database. De originele content blijft in je iCloud staan. De functie wordt nu uitgerold naar mensen in onder meer de Europese Unie.

Dergelijke tools zijn handig voor de mensen die bijvoorbeeld willen wisselen van iPhone naar een smartphone met Android aan boord. Natuurlijk kun je ook handmatig je bestaande content uploaden naar een cloudopslagdienst naar keuze, maar dat is een hoop werk. Dankzij deze nieuwe functie is dat een stuk sneller en eenvoudiger te regelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult functie om je iCloud-foto’s naar Google Foto’s te kopiëren
Sluiten