Jelle van Es
Jelle van Es App Store 2 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Google voorziet Docs en Calendar ein-de-lijk van een nieuwe update

Het heeft lang geduurd. Ongelofelijk lang. Zelfs het laden van deze website ging sneller. Maar nu is het Google gelukt om hun apps als Docs en Calender van een update te voorzien. En dat verdient applaus.

Google heeft er bizar lang over gedaan om zijn apps van een update te voorzien. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de zogenaamde Privacy Labels die sinds december verplicht zijn gemaakt voor apps. Youtube en Gmail waren al eerder van een update voorzien, maar nu dus ook Docs en Calender.

Google rolt updates uit voor Docs en Calender

De laatste keer dat Google Docs en Calender van een update had voorzien, was alweer in december van vorig jaar. Dus vlak voordat de nieuwe regels betreffende de Privacy Labels ingingen. Daarna werd het stil en weigerde het bedrijf updates te brengen. Naar eigen zeggen was het druk bezig om die updates te verwerken, maar het lijkt ons sterk dat een groot bedrijf als Google bijna drie maanden nodig heeft. Sommige apps begonnen door de vertragingen zelfs problemen te krijgen en dat was vervelend voor de consument.

Google Chrome
Klik/tap voor groter

De nieuwe Google-updates voor Docs en Calender brengen volgens het bedrijf diverse bug fixes en verbeterde performance. Dat is redelijk standaard en vertelt eigenlijk niet echt wat er gaande is. Maar je hebt nu dus wel de privacy labels, waardoor je kan zien wat het bedrijf allemaal van je wilt weten. En dat is behoorlijk wat. Zo wordt er gekeken naar je zoekmachine geschiedenis, je locatie, de informatie van je contacten, hoeveel data je gebruikt en meer.

Gmail ook een update

Naast de verwachte updates voor Docs en Calender heeft ook Gmail weer een update gekregen van Google. Die had al eerder de Privacy Labels update, waardoor dit een normale update is. Daarmee lijkt het er op dat het bedrijf zijn apps weer regelmatig van een update gaat voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google voorziet Docs en Calendar ein-de-lijk van een nieuwe update
Sluiten