Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 23 maart 2021

Je kunt nu alle games op Steam spelen via jouw Mac

Steam Link is nu eindelijk beschikbaar in de Mac App Store. Dat betekent dat je vanaf nu al je games op een Mac kunt spelen.

Macs zijn natuurlijk niet speciaal gemaakt om te gamen. Veel games worden dan ook gemaakt voor Windows. Het gevolg is dat die spellen dan ook niet voor de computers van Apple worden uitgebracht. Toch is er nu een mogelijkheid om die spellen op een Mac te spelen als je ze via het gamingplatform Steam hebt aangeschaft. Steam Link is nu beschikbaar voor de Mac.

Steam Link voor Mac

Met Steam Link is het mogelijk om je Steam-games op al je computers af te spelen. Zelf beschrijft moederbedrijf Valve de dienst als volgt: “De Steam Link-app maakt het mogelijk om je Steam-spellen op al je computers te spelen. Koppel simpel een MFi- of Steam-controller aan je Mac, maak verbinding met een computer die Steam op hetzelfde lokale netwerk draait en je kunt je bestaande Steam-spellen beginnen spelen.”

Met Steam Link stream je dus vanaf een andere computer in je eigen netwerk naar je Mac. Het grote voordeel is dus dat Steam dus gebruikmaakt van de capaciteiten van een (gaming)PC die je al hebt. De dienst werkt op een Mac met macOS 10.13 of nieuwer. Daarnaast moet zowel op die Mac en de andere computer Steam geïnstalleerd zijn. De dienst is al langer beschikbaar voor de iPhone, iPad, Apple TV en nu dus ook de Mac.

Steam zegt dat de dienst het best werkt wanneer beide computers verbonden zijn met een router via ethernet. Het werkt echter ook gewoon draadloos, al heb je dan wel meer kans op lag. Hiermee volgt Valve GeForce Now van Nvidia. Met die dienst is het al mogelijk om games te streamen naar je Mac.

Reageer op artikel:
Je kunt nu alle games op Steam spelen via jouw Mac
Sluiten