Night
Night Nieuws 12 maart 2021

Firmware update zorgt voor betere batterijduur AirPods Max

Apple heeft deze week de nieuwe 3C39-firmware voor de AirPods Max beschikbaar gesteld. De update moet voor een betere levensduur van de batterij zorgen. Bij sommige ‌AirPods Max‌-koptelefoons liep de batterij zelfs leeg in de Smart Case. Er zijn nu aanwijzingen dat de update het probleem inderdaad oplost. Ook de bug, waardoor de koptelefoon van Apple soms zijn verbinding verlies, lijkt hiermee opgelost.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo testte ‌het leeglopen van de batterij van zijn AirPods Max‌ voor en na de firmware-update. Hij keek hoeveel batterijduur verloren ging terwijl de ‌AirPods Max‌ in de Smart Case zat. Het batterijverbruik werd gemeten in intervallen van telkens een half uur. Zoals de grafieken laten zien, verloor de ‌batterij van de AirPods Max‌ in de Smart Case daadwerkelijk minder kracht na de firmware-update.

Naast de tests van Rambo zijn ook berichten op diverse gebruikersfora opgedoken, waar gebruikers van Apple’s koptelefoon tot dezelfde conclusie komen. Ook de bug Andere MacRumors-lezers hebben verbeteringen opgemerkt in het automatisch schakelen bij het gebruik van ‌AirPods Max. Ook lijkt de bug die er soms voor kon zorgen dat de koptelefoon de verbinding met andere Apple devices verloor. Onderstaande berichten zijn afkomstig van het MacRumors forum, waar twee leden hun ervaring deelden:

F23: Gisteren bijgewerkt. 24 uur later verloor hij GEEN procent. Nog steeds op 97% na 24 uur in de Smart Case. Op de vorige softwareversie zou ik ’s nachts consequent meer dan 10% verliezen.

TechKris: Ik kan een batterijdaling van 6% melden met de nieuwe FW na ongeveer 8 uur ’s nachts in de behuizing geplaatst. Automatisch schakelen tussen M1 MacBook Air en iPhone lijkt nu veel beter te gaan. Het was voorheen onbruikbaar en had het net handmatig ingesteld op de Mac.

Volgens 9to5Mac lijkt de firmware-update de ‌AirPods Max‌ na 30 minuten in een ‘ultralage energiemodus’ te zetten. Vóór de firmware-update ging ‌AirPods Max‌ over in een energiebesparende modus wanneer hij in de case werd geplaatst. Pas na 18 uur schakelde de koptelefoon dan over op de ultralage energiemodus. Hierover is op de website van Apple echter (nog) niets terug te vinden.

Er is geen duidelijke gebruikersvriendelijke manier om de firmware voor de ‌AirPods Max‌ bij te werken, zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld je iPhone of Mac. Door de ‌AirPods Max‌ echter aan te sluiten op een stroombron en vervolgens een paar seconden naar muziek te luisteren, zodat de koptelefoon verbonden is met je een ‌iPhone‌ of iPad, wordt het bijwerken van de firmware automatisch in gang gezet.

Je kunt de firmware versie van je ‌AirPods Max‌ controleren door deze stappen te volgen:

  1. Verbind je ‌‌AirPods Max‌‌‌ met jouw iOS-apparaat
  2. Open Instellingen op je iPhone/iPad
  3. Tik op Algemeen
  4. Tik op Over
  5. Tik op ‌‌‌‌‌AirPods‌‌‌‌‌
  6. Kijk naar het nummer naast Firmware versie

Hier moet nu 3C39 staan.

Gaat jouw AirPods Max batterij na de firmware update ook langer mee als hij in de opbergtas zit? Laat het ons weten in de Reacties hieronder.

Reageer op artikel:
Firmware update zorgt voor betere batterijduur AirPods Max
Sluiten