Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 31 maart 2021

Facebook pakt tijdlijn in app voor iOS en Android flink aan

Facebook heeft vandaag nieuwe veranderingen aangekondigd voor haar app op iOS en Android. De app wordt gebruikersvriendelijker.

In een blog heeft Facebook vandaag uit de doeken gedaan wat het allemaal gaat veranderen aan haar app. De grote bedoeling van het bedrijf is dat gebruikers meer controle krijgen. Het moet ervoor zorgen dat je nog meer verbinding krijgt met de personen en interesses die je echt belangrijk vindt.

Veranderingen in reacties

Het reactiesysteem van Facebook gaat op de schop. Je krijgt nu nog meer controle over wie er op jouw berichten reageren. Je kunt nog makkelijker aangeven wie jouw bericht kan zien en wie er een reactie mag plaatsen. Zo kun je instellen dat alleen vrienden dat mogen of de personen/pagina’s die je tagt in het bericht.

De nieuwe functie geldt ook voor publieke persoenen. Zij kunnen makkelijker beheren wie er op een bericht reageert. Het moet hen helpen om zich veiliger te voelen en het moet meer inhoudelijke gesprekken op gang brengen met de community.

Facebook comments
De nieuwe optie voor reacties.

Veranderingen in de tijdlijn van Facebook

Maar het blijft niet alleen bij de mogelijkheden met de reacties, want ook de tijdlijn gaat op de schop. Recent kwam Facebook al met favorieten, een nieuwe manier om te zorgen dat jouw favoriete gebruikers en pagina’s te bookmarken zodat ze bovenaan de tijdlijn komen. De pagina’s selecteer je door op de drie puntjes bij een bericht te clicken en daar toevoegen aan favorieten selecteren.

Ook kun je naar het algemene menu gaan. Click daar op meer weergeven en vervolgens favorieten. Daarbij zie je welke vrienden en pagina’s nu al hoger in je tijdlijn komen dan anderen die je volgt.

Er komt nu nog een nieuwe functie bij. In dat menu zie je nu ook meest recent. Hierbij zie je alle berichten op jouw tijdlijn in een chronologische volgorde. Hierbij zie je dus jouw eigen tijdlijn zonder het algoritme van Facebook. In de komende functie wordt de functie verder uitgerold. Daarbij moet het mogelijk zijn om je gewone tijdlijn te vervangen door de chronologische. Nu moet je voor die lijn nog naar een speciaal menu.

Facebook tijdlijn favorieten
Favorieten toevoegen aan je tijdlijn.

Snoozen

Het wordt ook mogelijk om bepaalde mensen of onderwerpen te snoozen. Deze functie ken je wellicht al uit WhatsApp. Hierbij kun je geselecteerde gebruikers en pagina’s voor een periode negeren zonder dat je ze verwijdert. Ze komen dan niet meer voor in je tijdlijn.

Reageer op artikel:
Facebook pakt tijdlijn in app voor iOS en Android flink aan
Sluiten