Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 8 maart 2021

‘Eerste Apple-event van dit jaar wordt op 23 maart gehouden’

Er komt binnenkort een nieuw Apple-event. Verschillende bronnen beweren dat deze op 23 maart is. Wat gaat Apple presenteren?

Er lijkt snel een nieuw Apple-event aan te komen. Volgens Kang, de normaal goed ingevoerde Chinese lekker DuanRui, en Jon Posser zal deze zijn op 23 maart. Waarschijnlijk is dit een digitaal evenement vanwege de coronacrisis en is deze natuurlijk te zijn op de YouTube en de officiële website van het bedrijf.

AirTags, iPad Pro, AirPods en Apple TV

Wat er gepresenteerd gaat worden is nog een groot vraagteken. Natuurlijk gaan er ook weer een hoop geruchten. De bekende leaker Jon Posser heeft al een lijstje gemaakt over wat we kunnen verwachten volgens zijn bronnen.

Een daarvan – ja hoor, daar zijn ze weer – gaat over de AirTags. We zouden ze al een aantal keer voorbij hebben moeten zien komen, maar we hebben ze nog steeds niet gezien. In iOS 14.5 heeft Apple recent  het tabblad objecten geactiveerd in de Zoek mijn-app. Dat kan dus duiden op de AirTags. Het is echter ook mogelijk om daarmee accessoires van derden te activeren.

Wat wel logisch lijkt, is dat er een nieuwe iPad gepresenteerd gaat worden. Zo claimt DigiTimes dat er een iPad komt met mini-LED scherm en snellere processors. Het gaat dan waarschijnlijk om de iPad Pro, waar al wat langer over wordt gesproken.

Ook de AirPods staan op de lijst voor de presentatie. Er komt een derde generatie van de oordopjes. Deze zouden wat meer functies hebben die zijn afgekeken van de Airpods Pro. Zo krijgen ze volgens de geruchten silicone eartips en een kleiner oplaaddoosje. Als laatste kunnen we volgens Posser een nieuwe Apple TV verwachten.

Een nieuwe iMac?

Dan zijn er ook nog geruchten over een nieuwe iMac, aangezien Apple bekendmaakte dat het stopt met de iMac Pro. Een toekomstige versie moet 16 supersnelle cores hebben, maar de aankomende presentatie lijkt daarvoor nog veel te vroeg te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Eerste Apple-event van dit jaar wordt op 23 maart gehouden’
Sluiten