Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 15 maart 2021

De Mac heeft zijn beste jaar ooit volgens Barclays

De Mac is razend populair. Volgens de Britse bank Barclays gaat de computer zelfs een recordjaar tegemoet.

Waar wij het liefst over innovatie praten, houdt de bank Barclays zich het liefst bezig met aantallen en omzet. In een nieuwe research note, in handen van MacRumours, laat de bank weten dat ze een recordverkoop voor de Mac verwachten in het fiscale jaar 2021. Dat komt volgens Barclays door een sterkere vraag naar de computer tijdens de corona-epidemie en vanwege de release van Macs met de nieuwe silicon-chip.

Word 2021 het topjaar voor de Mac?

2021 kan een mooi jaar voor de Mac worden. Vorig jaar zagen we al de release van de M1 Macbook Air, de 13 inch Pro en de Mac Mini. Met de nieuwe M1-chip laat Apple zien op de goede weg te zitten. Dit jaar gaat het bedrijf natuurlijk de volgende stappen zetten. Mac-gebruikers zijn dan ook benieuwd waarmee Apple nog meer mee aankomt.

Er gaan verschillende geruchten over de modellen waaraan Apple aan het werk is. Vooral in de tweede helft van dit jaar komt er waarschijnlijk veel nieuws aan. Zo gaan er geruchten over een 14 en 16-inch Macbook Pro met een miniLED-scherm. Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen deze modellen een nieuw design en beschikken ze weer over een SD card-slot en een HDMI-interface. Bovendien krijgt het ook een high-speed USB 4.0 en USB-C-aansluitingen.

Ook lijkt er een nieuwe iMac aan te komen. Deze krijgt een nieuw design en zou zelfs in verschillende kleuren uitkomen.

Productie gaat omhoog

De berichten van Barclays staan niet op zichzelf. Eerder liet de Taiwanese producent Compeq volgens DigiTimes al weten dat haar moederboord-productie vol draait in de eerste helft van 2021 en dat het in de tweede van dat jaar helft de capaciteit gaat uitbreiden om aan de vraag te kunnen voldoen. De productiefaciliteit maakt deze voor de nieuwe MacBooks en iPads, wat dus een goede indicator lijkt te zijn.

Op welke Mac wacht jij het meest?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Mac heeft zijn beste jaar ooit volgens Barclays
Sluiten