Night
Night Nieuws 17 maart 2021

Concept: Een ideale combi van HomePod, Apple TV en iPad

De meeste mensen zullen het wel met me eens zijn, als ik stel dat de strategie van Apple voor huis-accessoires nogal een puinhoop is. Het is me totaal onduidelijk wat het bedrijf wil bereiken bij zijn klanten thuis. Omdat Apple TV en HomePod beiden een duidelijke visie missen, zou het wellicht een idee zijn voor Apple om de twee productlijnen samen te voegen. Welkom bij de het Smart Display van Apple, de HomePod TV…

Slimme displays in huis zijn een belangrijk onderdeel geworden binnen het smart home-verhaal. Of het nu de Google Nest Hub of de Amazon Echo Show is, de belangrijkste concurrenten van Apple hebben allebei al ontdekt dat ze duurdere luidsprekers voor thuis kunnen verkopen door er een scherm aan toe te voegen.

Apple heeft al alle belangrijke dingen die ze nodig hebben om een ​​geweldig slim display voor HomeKit te maken. Het begint met hetzelfde 10,2″ Retina-display van de standaard iPad. Het is zeker lang niet zo mooi als het scherm van de iPad Pro, maar het is nog steeds een mooie. En betaalbaarder. Aangezien je er niet lange tijd van dichtbij naar zult staren, is het dan ook geen noodzaak om de absoluut beste weergave te hebben. Monteer dat beeldscherm op een kleine voet in iMac-stijl met instelbare hoeken en je hebt het perfecte Smart Display voor thuis. Voor zover de basis

Wijzerplaten en screensavers

Klok en Screensavers.

Als het Smart Display niet in gebruik is, moet er een mooie klok en/of relevante informatie naar keuze op staan. Apple weet al lang hoe je mooie klokken moet maken. Ze zouden dezelfde wijzerplaten die Apple Watch tot zo’n mooi uurwerk maken, kunnen uitbreiden naar een groter scherm. Zelfs sommige complicaties zouden de sprong kunnen maken, zoals fitnessringen.

Net als bij de Apple Watch kun je tikken en vasthouden om van wijzerplaat te wisselen. Dat is veel eenvoudiger dan de oplossingen die huidige Smart Displays gebruiken. Meestal moet je hiervoor in de instellingen gaan rommelen.

De screensavers op tvOS zijn een echt geliefd onderdeel van het platform en ze kunnen zorgen voor prachtige digitale klokachtergronden. Of je nu ‘s nachts over een stad zweeft of over enkele kliffen overdag, het scherm kan een spectaculair landschap tonen wanneer je maar wil.

Screensavers
Screensavers

tvOS op een kleiner beeldscherm

tvOS is een belangrijk onderdeel in dit verhaal. HomePod en HomePod mini draaien al varianten van tvOS met HomeKit-ondersteuning. Apple zou de bestaande tvOS-interface kunnen gebruiken en deze optimaliseren voor kleinere beeldschermen. Er zijn echter een paar belangrijke wijzigingen die Apple zou moeten aanbrengen om de ervaring te verbeteren. De meeste van deze wijzigingen hebben te maken met de benodigde touch-invoer.

Je veegt gewoon omhoog over de klok om je apps eronder weer te geven, waarbij elke rij vier apps bevat. In plaats van de uitgelichte afbeeldingen die op Apple TV verschijnen, zou de klok daar blijven met de mogelijkheid om horizontaal te vegen tussen verschillende functies, zoals het weer en de kalender.

tvOS geïntegreerd
tvOS geïntegreerd.

tvOS zou een paar nieuwe apps nodig hebben om het slimme scherm te completeren. De eerste is een nieuwe Home-app. Momenteel heeft tvOS HomeKit-bedieningselementen in het nieuwe controlecentrum. Maar een speciale app zou erg belangrijk zijn in een product als dit. Het moet grote knoppen en gemakkelijk aan te raken schakelaars hebben.

Media afspelen en Siri

Als het om Smart Displays gaat, is audio ongelooflijk belangrijk. Je kunt Siri uiteraard gebruiken om elke video of audio af te spelen die je maar wilt. De apps voor muziek en podcasts zouden van de Apple TV komen. Je kunt dan zowel de prachtige albumillustraties als songteksten zien. Alle apps die beschikbaar zijn op tvOS zouden ook kunnen worden gedownload vanuit de App Store op de HomePod TV. Elke dienst zou op dag één na de introductie al klaar zijn voor gebruik.

 

Apple Music
Apple Music op het Smart Display.

De iPad Pro heeft ongelooflijke quad-luidsprekers. Door de aluminium voet en het ontbreken van een batterij, komt er enorm veel extra ruimte vrij. Dezelfde geweldige luidsprekers in de 12,9″ iPad Pro zouden theoretisch in een kleiner apparaat passen en toch hetzelfde volle geluid kunnen produceren.

Je kunt de HomePod TV echter ook koppelen met HomePod-mini’s om in elke ruimte een nog betere surround sound audio-ervaring te creëren.

FaceTime- en TrueDepth-profielen

Het Apple Smart Display zou ook geweldig zijn voor FaceTime- en FaceTime-audiogesprekken. De camera boven het scherm krijgt hetzelfde LED-lichtje dat momenteel op MacBooks aanwezig is om aan te geven wanneer de camera en/of microfoon zijn ingeschakeld. Beter nog, met een TrueDepth cameramodule zou het Smart Display zelfs kunnen zien welk gezinslid het apparaat bedient en verschillende profielen kunnen weergeven. tvOS beschikt al over de infrastructuur voor verschillende profielen.

Conclusie

Dit product zou absoluut een premium apparaat zijn. De HomePod TV zou waarschijnlijk duurder zijn dan de originele HomePod ooit was. Maar klanten zouden de prijs van zo’n apparaat met een scherm wel beter kunnen begrijpen, zelfs als deze wat duurder is.

Er zijn zoveel verschillende dingen die je zou kunnen doen met een Apple-product als dit. Naast de bovenstaande ideeën kan de Smart Display bijvoorbeeld ook dienen als een klein Sidecar beeldscherm op je bureau en bij Apple Arcade games kan je het transformeren tot een kleine game-tablet zijn die je kunt koppelen aan een controller. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Reageer op artikel:
Concept: Een ideale combi van HomePod, Apple TV en iPad
Sluiten