Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 9 maart 2021

Concept artiesten gaan los: auto’s van Apple, Netflix en nog veel meer

Een beetje dromen over hetgeen dat komen gaat. Daar houden we wel van. Wat dat betreft zijn de nieuwe concepten die Vanarama heeft uitgebracht een kolfje naar onze hand. De creatieve breinen daar zijn gaan nadenken over hoe auto’s van techbedrijven er uit zouden zien.

En dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Met name Apple is in het verleden al vaak gekoppeld aan een auto. Toch is het tot nu toe niet veel verder gegaan dan Apple Carplay. Maar dat neemt niet weg dat we kunnen fantaseren over wat het ooit kan gaan worden.

Techbedrijven die auto’s zouden maken

We beginnen dit overzicht met Apple die een eigen auto zou gaan maken. Voor het gemak is deze even omgedoopt tot de iDrive. Volgens de mensen van Vanarama zou het gaan om een strak, minimalistisch en consument-vriendelijk design. Hij zou zelf rijden en komt in de kleuren Space Grey en Rose Gold. Uiteraard kun je je iPhone er aan koppelen om op die manier gebruik te maken van entertainment. Betaalbaar zal hij waarschijnlijk niet worden, waardoor je er eigen een soort lening voor moet afsluiten.

Apple iDrive concept
De iDrive

Dan Netflix, waarbij je in eerst instantie niet zou denken aan een auto. Dit omdat het een digitaal product is. Maar wat nou als je een bioscoop-ervaring wilt hebben? Dan zou je in de CineMove kunnen stappen. Terwijl je naar de plaats van bestemming rijdt, geniet je in bioscoop-achtige stoelen van een Netflix-film of serie op een groot scherm. Uiteraard kun je vanuit de auto genieten van je favoriete drankje en natuurlijk een berg aan popcorn. Gewoon, omdat het kan.

Netflix auto
De Netflix CineMove

De Zoom MeetUp

Als er één bedrijf is dat geprofiteerd heeft van de coronacrisis, dan is dat wel Zoom. En als alles weer normaal is, wil je weer face to face mensen spreken. Waarom dat niet doen terwijl je reist? Met de Zoom MeetUp zit je in een soort rijdende vergaderruimte. Handig als je van kantoor naar en restaurant wilt gaan en tijdens die reis wat zaken wil afhandelen.

De Zoom MeetUp

En dit zijn slechts een paar voorbeelden. De rest vind je dus bij Vanarama zelf, wat zeer de moeite is.

Reageer op artikel:
Concept artiesten gaan los: auto’s van Apple, Netflix en nog veel meer
Sluiten