Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 9 maart 2021

BMW kijkt uit naar Apple Car: “Concurrentie is iets moois”

Er gaan volop geruchten over de Apple Car. BMW maakt het helemaal niet uit. Zij zien de voordelen van concurrentie.

Elke maand lijkt er weer een andere fabrikant aan de techgigant worden gelinkt. Zo zagen we Hyundai en Nissan al genoemd worden. Ook BMW lijkt een logische partner gezien aangezien ze Apple-technologie al volop toepassen in hun auto’s. Toch is het nu nog steeds een mysterie wie er daadwerkelijk met de deal vandoor gaat.

BMW heeft vertrouwen

Mocht BMW het niet worden, dan zien ze de toekomst gewoon met vertrouwen tegemoet. “Ik slaap heel rustig,” vertelt BMW Chief Financial Officer Nicolas Peter. “Concurrentie is iets geweldigs, het helpt anderen aan motivatie,” vertelt hij aan Bloomberg die hem ondervroeg over de Apple Car en het beleid van de Duitse autobouwer.

Het is ook logisch dat BMW in Apple op dit moment niet als grote concurrent ziet, aangezien ze al genoeg te kampen hebben met andere spelers. Zo is het in het wat luxere segment vooral Tesla dat de strijd aangaat met de Duitse autobouwer. Op Tesla heeft BMW echter een zelfde soort reactie. In februari zei Chief Executive Officer Oliver Zipse in februari “dat het niet makkelijk wordt voor Tesla om hun positie te behouden”. Daarbij benadrukt hij dat de hele industrie stappen vooruit aan het maken is.

De koers van BMW blijft redelijk stabiel rond de 60 miljard dollar, terwijl Tesla van 800 miljard inmiddels naar 574 miljard is gedaald. Daarmee is Tesla nog steeds bijna tien keer zoveel waard terwijl het veel minder omzet draait.

Wachten op de Apple Car

Op de Apple Car zullen we voorlopig nog moeten wachten. Het gaat waarschijnlijk nog tot minimaal 2026 duren voordat we een auto van het bedrijf kunnen verwachten. Het moet het ieder geval gaan doen zonder Benjamin Lyon. Hij werkte aan het Apple Car-project maar gaat nu aan de slag met raketten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW kijkt uit naar Apple Car: “Concurrentie is iets moois”
Sluiten