Jelle van Es
Jelle van Es App Store 11 maart 2021

Apple weigert Parler terug te laten op de App Store

Apple zou volgens Bloomberg aan Parler laten weten dat hun app voorlopig niet terugkomt op de App Store. Het bedrijf zou namelijk niet voldoen aan de regels.

Het probleem waar Parler mee kampt, is dat er vele rechts-extremistische en nazi-achtige boodschappen op het platform worden verspreid en blijkbaar niks aan wordt gedaan. En daar wil Apple met de App Store niks mee te maken hebben.

Parler geweerd van de App Store

Parler zou een grote rol gespeeld hebben tijdens de bestorming van het Amerikaanse Capitol. Naast de speech van Trump die daar op aandrong, zouden groepen zich via de social media hebben opgeroepen om dit te doen. Als gevolg daarvan werd de app zowel van de App Store als de Google Play Store verwijderd. Op beide stores is de app niet beschikbaar, maar met een Android-toestel kun je hem wel buiten de store om downloaden. De website van het bedrijf ging op 15 februari weer live en wilde daarna de app weer op de beide stores hebben. Naar verluid zou hij niet voldoen aan de regels van Apple. Het bedrijf liet aan Parler het volgende weten:

Simple searches reveal highly objectionable content, including easily identified offensive uses of derogatory terms regarding race, religion and sexual orientation, as well as Nazi symbols. For these reasons your app cannot be returned to the App Store for distribution until it complies with the guidelines.

Zooitje

Kortom, het is een behoorlijk zooitje met Parler en het ziet er dus niet naar uit dat het snel terugkomt. Daarbij helpt het ook niet dat het bedrijf nog altijd zo min mogelijk wil verwijderen van wat de community plaatst. Alleen als er sprake is van bedreigingen, spam en bepaalde soort content worden gebruikers verbannen. Maar bij het plaatsen van nazi-verheerlijking wordt er eigenlijk nauwelijks ingegrepen. En daar wil Apple dus niks van weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple weigert Parler terug te laten op de App Store
Sluiten