Apple verwijderde aantal varianten van 21,5-inch iMac 4K uit de Store

Door: Night - 5 reacties
iMac
Afbeelding: Apple Inc.

Apple heeft een aantal beschikbare opslagopties voor de 21,5-inch iMac van zijn website gehaald. Het gaan om de mogelijkheid om te kiezen voor de 512 Gigabyte en 1 Terabyte Flash-opslag. Mogelijk een teken aan de wand voor een komende update van de iMac productlijn.

Op 2 maart meldden bronnen uit Apple’s leveranciersketen al dat het bedrijf stopte met het produceren van de 512GB- en 1TB SSD-configuraties voor de iMac 4K. Nu, een paar weken later zijn deze opslag-opties voor de iMac 4K inderdaad uit de Apple Store geschrapt. Na de update van de online Apple Store kun je alleen nog maar kiezen voor een 256 GB SSD of een 1TB Fusion Drive. Andere opties, zoals de processor, de GPU en het geheugenupgrades, zijn op dit moment nog steeds ongewijzigd.

De Apple Retina 4K 21,5-inch iMac moet het met minder opslagopties stellen. Afbeelding: Apple Inc.

Het einde van de huidige iMac’s?

Dit verhaal doet ons denken aan de iMac Pro. Kort voordat Apple deze machine geheel van zijn website verwijderde, werden ook van deze iMac een aantal van de opslagopties geschrapt. Deze bleef echter nog beschikbaar in beperkte uitvoeringen “zo lang de voorraad strekt”. ”

Het gerucht gaat dat Apple druk doende is om een geheel nieuwe iMac lijn te ontwikkelen, met nieuwe kleuren en een nieuw, op de Pro Display XDR monitor gebaseerd uiterlijk. De nieuwe generatie iMacs zouden gebruik maken van Apple Silicon, de nieuwe ARM SoC zoals we die kennen uit de laatste M1 Mac mini, MacBook Air en 13-inch MacBook Pro. Ook een onlangs bekend gemaakt Xcode Crashrapport duidt op een migratie naar een Apple Silicon iMac.

En jij? Wacht jij ook met smart op de nieuwe M1 iMac lijn?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik vind het model iMac zoals het nu beschikbaar is, prima.

  Voor mij mag een M1 worden ingebouwd, als dat voordelen geeft: (sneller, beter enz.), met, b.v.  mogelijkheden tot het aansluiten van meer schermen.

  Maar als het alleen gaat om anders en minder mogelijkheden (wat vaak gebeurt bij een “update”) word ik niet vrolijk.

  Ook niet als er kekke kleurtjes worden geleverd.

  We hebben al genoeg Tik Tok in de wereld. 😳🧐

 • Profielfoto
  Night

  Jij geeft mijn gevoelens heel precies weer. Ik vind de vormfactor ook prima zoals die is. Het enige verbeterpunt aan de buitenkant van de iMac zoals die nu is, is dat de hoogste verstelbaar zou moeten zijn.

 • Profielfoto
  bassbug

  Ben nog steeds blij met mijn 21,5″ 4K iMac met alleen SSD.

  Vind vormgeving nog steeds fraai. Staat in de woonkamer.

  Vorige heeft bijna 12 jaar volgehouden, dus ik verwacht deze nog zeker 8-10 jaar te houden

 • Profielfoto
  Zweef

  De meest interessante opties zijn dus geschrapt, de 256Gb versie is gewoon te krap heden ten dage, en niemand wil meer een HD.

  Ook al is het een Fusion drive, het is toch net zoiets als een snelle boot met uitgeworpen anker, het schiet niet op..

  Afijn, mijn 2011 iMac werkt nog prima, net 16Gb geheugen er in, draait vlotjes…

 • Profielfoto
  Tykoen

  Ik zit echt te wachten op een nieuwe iMac. De huidige line-up is simpelweg te traag voor real-time editing met de nieuwste generatie cameras. Dus kom maar snel met die 32 inch versie!