Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 30 maart 2021

Apple TV met codenaam B519 duikt op: nieuw model, nieuwe afstandsbediening

Komt er een nieuwe Apple TV aan? Er gaan geruchten over de codenaam B519 die zouden duiden op een nieuw model met nieuwe afstandsbediening.

9to5Mac weet het zeker. Volgens haar bronnen komt er een nieuwe Apple TV, die nu nog in ontwikkeling is onder codenaam B519. De codenaam van de huidige versie is B439.

Een andere afstandsbediening?

Veel is er in de jaren niet veranderd aan de afstandsbediening van de Apple TV. De Apple TV 4K had een minieme verandering, want sindsdien zit er een witte ring om de menu-knop. Een muteknop zou bijvoorbeeld geen overbodige luxe zijn.

Het medium dook eerder in de betaversie van iOS 14.5. Daar is de naam Siri Remote Control vervangen door Apple TV Remote. Deze naam wordt al in verschillende regio’s gebruikt, maar lijkt nu dus een globale aanduiding te worden. Mogelijk suggereert de nieuwe naam een nieuw model.

Geruchten over Apple TV

De geruchten over een nieuwe Apple TV gaan al een lange tijd. Al in augustus van het afgelopen jaar schreef Bloomberg dat Apple aan een nieuwe Apple TV werkt. Dat model krijgt volgens het medium een ge-update afstandsbediening. Dat herhaalde het medium nog eens in december van dat jaar.

Het wordt hoog tijd voor een nieuwe Apple TV. Het meest recente model dateert uit 2017. De grootste verandering wordt naast het design waarschijnlijk de chip. Mocht het device er echt komen dan is de kans groot dat Apple de A12 chip aan de binnenkant stopt. Hierdoor wordt het veel sneller dan de vorige versie die de A10 gebruikt. Met de nieuwe chip moet Apple Arcade vlekkeloos kunnen draaien op het device.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de nieuwe Apple TV kunnen verwachten. Door de code in iOS 14.5 is het mogelijk dat het model de komende weken uitkomt. Dat is met een grote maar, aangezien eerder ook al geruchten gingen over het device die niet uitkwamen.

Reageer op artikel:
Apple TV met codenaam B519 duikt op: nieuw model, nieuwe afstandsbediening
Sluiten