Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 3 maart 2021

Apple TV+ haalt Nicole Kidman binnen voor feministische serie Roar

Apple TV+ heeft de rechten aangekondigd voor de serie Roar. Het moet een speciale serie zijn vol met ‘donkerkomische feministische fabels’.

Apple TV+ heeft weer een bijzondere productie binnen weten te halen. Het gaat om Roar, waarbij de cast bestaat uit verschillende grote namen. Zo zien we Oscar-winnares Nicole Kidman, Tony Award-winnares Cynthia Erivo, Emmy Award-winnares Merritt Wever en Golden Globe-genomineerde Alison Brie.

Roar met Nicole Kidman

Roar is gemaakt door Liz Flahive en Calry Mensch (Glow) en is gebaseerd op een boek van Cecelia Ahern, waarin korte verhalen staan. In totaal zullen er acht afleveringen komen die elk anderhalf uur duurt. De verhalen worden vertelt vanuit een vrouwelijke invalshoek. De serie is de eerste productie die deel uitmaakt van de deal tussen Mensch en Flahive en Apple TV+. De twee tekenden eerder een overeenkomst.

Naast dat Nicole Kidman in de serie acteert, gaat ze ook de rol van uitvoerend producent op zich nemen. Daarbij wordt ze vergezeld door Per Saari, Steve Hutensky, Allie Gross, Theresa Park en Cecilia Ahern.

Een eerste Golden Globe voor Apple TV+

Het is een bijzondere week voor Apple TV+. De streamingdienst won haar eerste Golden Globe met Ted Lasso. Jason Sudeikis won de prijs voor beste acteur in een komedie of musical.

Het is nog niet bekend wanneer we Roar kunnen verwachten. Apple heeft geen releasedatum bekendgemaakt. In de tussentijd wordt er ook gewerkt aan een hoop andere series en films die nog uit moeten komen. Tevens kun je nu genieten van het tweede seizoen van For All Mankind. Dat is nu in volle gang.

Reageer op artikel:
Apple TV+ haalt Nicole Kidman binnen voor feministische serie Roar
Sluiten