Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 29 maart 2021

Apple TV+-film The Banker wint NAACP Image Award

The Banker is in de prijzen gevallen tijdens de NAACP Image Awards. De Apple TV+-film won de prijs voor beste onafhankelijke film.

2021 is tot nu toe een heel goed jaar voor Apple TV+. De streamingdienst is al meerdere keren in de prijzen gevallen tijdens het award-seizoen. De grote winnaar is vooral Ted Lasso dat onder andere Writers Guild Awards, Critics Choice Awards en een Golden Globe wist te winnen. Nu is het de beurt aan Apple TV+-film The Banker.

Een NCAAP Award voor The Banker

The Banker krijgt een NCAAP Award. Deze prijzen zijn speciaal in het leven geroepen om multiculturele films te eren vanuit een Afrikaans Amerikaans Perspectief. Hiermee worden de prestaties van mensen met kleur in de kunsten en diegene die voor sociale gelijkheid strijden geëerd.

De film verdient de prijs in de categorie beste onafhankelijke film. De film heeft met Anthony Mackie en Samuel L. Jackson twee acteurs van Afro Amerikaanse afkomst. Zij vertellen het verhaal van twee zwarte Amerikaanse ondernemers die een witte man aannemen om hem de baas van de onderneming te spelen, terwijl Mackie en Jackson doen alsof ze de chauffeur en conciërge zijn. Uiteindelijk komt de federale overheid erachter en dat bedreigt de toekomst van het bedrijf. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren ’60.

Apple TV+

Met de nieuwe award komt het totaal aantal prijzen van Apple TV+ in iets meer dan een jaar op 88. In totaal was het 342 keer genomineerd voor een award.

The Banker is gratis te kijken via Apple TV+. Heb je het afgelopen jaar een Apple-product gekocht, dan zit het waarschijnlijk gratis bij jouw nieuwe iPhone, iPad of Macbook. De dienst los kost 4,99 per maand en maakt ook deel uit van abonnementsdienst Apple One.

Reageer op artikel:
Apple TV+-film The Banker wint NAACP Image Award
Sluiten