Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 4 maart 2021

Apple TV+ presenteert nieuwe thriller-serie Calls en laat trailer zien

Apple TV+ komt met de nieuwe serie Calls. Deze komt sneller naar de streamingdienst dan dat je wellicht verwacht.

Het is deze week een bijzondere tijd voor Apple TV+. Het won haar eerste Golden Globe met Ted Lasso en liet gisteren al weten dat de feministische serie Roar eraan komt. Nu komt het met nieuws over Calls. Een serie met een grote sterrencast die al snel op Apple TV+ verschijnt.

Calls komt naar Apple TV+

Calls is niet helemaal nieuw. De serie is namelijk gebaseerd op een Franse serie die eerder te zien was op het Franse Canal+. Die productie is gemaakt door Timothée Hochet. Apple noemt het “een baanbrekende, meeslepende televisie-ervaring, die op meesterlijke wijze audio en minimale abstracte beelden gebruikt om negen huiveringwekkende, korte verhalen te vertellen”.

In totaal zijn er dus negen afleveringen van Calls met elk een eigen verhaal. Elke aflevering volgt een dramatisch mysterie dat zich ontvouwt door een reeks ogenschijnlijk gemiddelde, niet-verbonden telefoontjes die al snel onwerkelijk worden naarmate de personages met steeds verontrustende ervaringen worden geconfronteerd.

Bekende namen

Alle afleveringen van Calls worden geregisseerd door Fede Álvarez, die eerder Don’t Breathe maakte. In de serie zijn verschillende grote namen uit het acteursgilde te zien. Zo zien we onder ander Pedro Pascal (The Mandalorian), Clancy Brown (The Shawshank Redemption), Karen Gillan (Avengers: Endgame) en Lily Collins (Emily in Paris).

Een goede week voor Apple TV+

Gisteren kondigde Apple zoals gezegd Roar al aan. De grote hoofdrolspeelster is Nicole Kidman. Op deze serie moeten we langer wachten dan Calls, want de releasedatum en het tijdstip van de opnames is nog niet bekend.

Binnenkort komen er nog een aantal nieuwe releases aan. Op 30 april moet The Mosquito Coast uitkomen en op 7 mei is het de beurt aan het tweede seizoen van Mythic Quest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ presenteert nieuwe thriller-serie Calls en laat trailer zien
Sluiten