Night
Night HomePod 13 maart 2021

Apple stopt met verkoop HomePod

Na de iMac Pro stopt Apple ook met de verkoop van de HomePod. Het bedrijf wil zich meer op zijn kleinere broertje, de HomePod mini, concentreren.

Nieuwssite TechCrunch kwam met het nieuws dat Apple, na de iMac Pro, ook met de verkoop van de grotere ‌HomePod, die vier jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd, gaat stoppen. Door zijn hoge prijskaartje is de slimme thuisspeaker, ondanks zijn superieure geluidskwaliteit, nooit goed verkocht.

Toen Apple de HomePod presenteerde, verwachtte het bedrijf dat het hoogwaardige geluidskwaliteit deze een ​​voorsprong zou geven op de concurrentie. Maar met zoveel meer betaalbare opties op de markt, is de verkoop van de ‌HomePod‌ is altijd matig geweest. De prijs de ‌HomePod‌ was 399 euro, maar is sinds de introductie gezakt 329 euro. De ‌HomePod mini‌ daarentegen, is in Nederland al verkrijgbaar voor 119 euro. Net als in veel andere landen was de HomePod In Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar.

De ‌HomePod mini‌ biedt alle functies van de ‌HomePod‌ in een kleiner en goedkoper pakket. In veel recensies werd de HomePod mini geprezen om zijn zeer goede geluidskwaliteit in verhouding tot zijn grootte. Hoewel de mini niet helemaal kan tippen aan het geluid van zijn grote ‌HomePod‌ broer, beschikt hij wel over dezelfde Siri-integratie, Apple Music-ondersteuning en HomeKit bediening.

HomePod en HomePod mini
De HomePod is dood. Lang leve de HomePod mini.

Zolang de voorraad strekt

In een verklaring zei Apple dat de ‌HomePod‌ zolang de voorraad strekt beschikbaar zal blijven via de (Amerikaanse) Apple Online Store en Apple-winkels.

‌De HomePod mini‌ is, sinds het debuut afgelopen najaar, een verkoophit. De kleine smart speaker biedt klanten een geweldig geluid, een intelligente assistent en HomeKit bediening voor slechts 129 euro.

We concentreren onze inspanningen op ‌HomePod mini‌. We stoppen met de originele ‌HomePod‌, maar deze blijft beschikbaar zolang de voorraad strekt via de (Amerikaanse, red.) Apple Online Store, Apple Retail Stores en geautoriseerde Apple resellers.

Apple blijft ‌HomePod‌-klanten software-updates, service en ondersteuning via Apple Care bieden.

Op donderdag merkte de Amerikaanse consument al dat de grote HomePod‌ in Space Grey uitvoering niet op voorraad was. Er werd toen echter aangenomen dat het slechts een voorraadtekort was. Het blijkt nu dus dat Apple niet langer van plan is de ‌HomePod‌ in zijn assortiment te handhaven.

De grote ‌HomePod‌ kan, in andere kleuren dan wit, wellicht nog wel worden gekocht bij diverse online shops, maar is niet langer verkrijgbaar bij Apple. Als ook die voorraad op is, is het over en uit voor de originele HomePod…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stopt met verkoop HomePod
Sluiten