De iPhone 13 komt ergens in september volgens analist

Volgens Wedbush-analist Daniel Ives ligt de productielijn van de iPhone 13 op schema. Dat betekent dat we de smartphone in september kunnen verwachten.

De release van de iPhone 12 verliep afgelopen jaar niet geheel volgens schema. Vanwege de coronacrisis lagen de productielijnen voor de onderdelen van de telefoon een tijd stil, waardoor de iPhone 12 later op de markt kwam dan oorspronkelijk was gepland.

De iPhone 12 kwam later dan gepland

Vorig jaar was het lastig voor Apple om de telefoon op tijd uit te brengen. De fabrikant koos er daarom voor om de iPhone 12-lijn in twee delen te lanceren. Op 23 oktober kwam de gewone iPhone 12 en de Pro en op 13 november was het de beurt aan de mini en Pro Max.

De iPhone 13 in september

Analist Daniel Ives keek naar de bevoorradingsketen van de iPhone 13. Volgens hem ligt alles op schema om de telefoon in de derde week van september te lanceren, meldt MacRumours. Al is dat wel onder voorbehoud, aangezien tweaks in het model dit kunnen vertragen tot begin oktober.

Ives gaat er vanuit dat de iPhone 13 flink meer verkocht wordt dan diens voorganger. Apple zou uitgaan van een verkoopstijging van 25 procent. De vraag naar 5G-toestellen blijft volgens de analist toenemen.

Geen verrassing

Een echte verrassing kun je de release in september niet noemen aangezien er op dit moment geen fabrieken zijn gesloten. Dat lijkt ook niet te gebeuren aangezien we nu meer gewend zijn om met het virus te leven.

De release van de iPhone is altijd in het najaar, maar de data verschillen nogal eens. Wat wel overeenkomt is dat normaal er minimaal één model al in september uitkomt. Dat is al het geval sinds de iPhone 4S in 2011.

Genoeg geruchten

Over de iPhone 13 gaan al een aantal geruchten. De vraag is natuurlijk welke daadwerkelijk de waarheid zijn. Als alles klopt krijgt de iPhone 13 onder andere geen poorten, Touch ID, meer opslagcapaciteit en snellere 5G-ondersteuning.

Reageer op artikel:
De iPhone 13 komt ergens in september volgens analist
Sluiten