Jelle van Es
Jelle van Es App Store 10 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple Podcasts aangepast in iOS 14.5: niet abonneren, maar…

Apple is van plan om met iOS 14.5 een kleine verandering door te voeren in de Podcasts app. De term abonneren zou daarbij gaan verdwijnen en vervangen worden door een woord dat iets populairder is op Social Media.

Want in de Podcasts app zou er voortaan sprake zijn van volgen in plaats van abonneren. Dat nieuws is naar buiten gebracht door Podnews. Daarmee volgt de app de voorbeelden die ook al bij andere podcasts-platformen worden gebruikt. En door gebruik te maken van een andere term, zou het voor gebruikers makkelijker zijn om op die knop te drukken.

Volgen in plaats van abonneren in de Apple Podcasts app

Want bij abonneren zullen er nog altijd sommige gebruikers zijn die denken aan de oude vorm van abonneren op een krant of een tijdschrift. En dat is niet gratis, terwijl het volgen van je favoriete podcast dat eigenlijk wel is. Het is dus op papier een zeer kleine verandering die in iOS 14.5 wordt doorgevoerd, maar als je kijkt naar de achterliggende gedachte, dan is hij eigenlijk wel heel erg logisch. Dat blijkt ook uit een onderzoek van Edison Research. Volgens die rapportage zou zo’n 47 procent van de gebruikers die nu niet actief naar podcasts luisteren, denken dat het abonneren op een podcast te maken heeft met geld betalen, terwijl dat dus niet het geval is.

Door zo’n kleine aanpassing door te voeren, zouden meer mensen geneigd zijn om een podcast te volgen, waardoor de maker van de podcast dus weer meer luisteraars heeft. En dat betekent voor die maker weer meer mogelijkheden om sponsoren aan te trekken en op die manier geld er mee te verdienen. Zodoende is iedereen dus tevreden met de kleine verandering.

iOS 14.5 komt binnenkort

We hoeven waarschijnlijk niet erg lang te wachten voordat we aan de slag kunnen gaan met de iOS 14.5 update. Er is nu een derde beta gaande voor de update en brengt naast de update voor Podcasts app nog verschillende verbeteringen. Denk daarbij aan de mogelijkheid om je Face ID-apparaat te unlocken met je Apple Watch wanneer je een masker draagt, de mogelijkheid om gebruik te maken van een PlayStation 5 of Xbox Series X-controller en een lading aan nieuwe emoji.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Podcasts aangepast in iOS 14.5: niet abonneren, maar…
Sluiten