Apple dient patenten in voor betere batterijduur iPhones

Met de batterij van de iPhone 12 komen de meeste gebruikers de gehele dag wel door. Toch kan het nooit genoeg zijn en dus zoekt Apple oplossingen.

Telefoons moeten elke keer weer wat slanker worden. Dat zien we ook bij de iPhone 12 die weer iets smaller is dan diens voorganger. Dat betekent dat er ook minder ruimte is voor de accu. Zo heeft de iPhone 12 nu een capaciteit van 2815 mAh, terwijl dat bij de 11 3110 mAh was.

Nieuwe patentaanvragen van Apple

Fabrikanten lossen dat probleem op door technieken te gebruiken waarbij minder stroom nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een zuiniger scherm. Toch he je het liefst natuurlijk zoveel mogelijk batterijduur. Dat merk je vooral als de batterij wat ouder wordt en de capaciteit afneemt. Apple heeft nu twee patenten ingediend die ervoor moeten zorgen dat de capaciteit verder omhoog kan en dat het ook nog eens veiliger is.

Het eerste patent dat Apple heeft ingediend heet Metal Can Battery, meldt Phone Arena. Deze moet ervoor zorgen dat de ruimte tussen de onderdelen in de iPhone kleiner wordt, waardoor er dus een grotere batterij in de telefoon past. Nu wordt er nog met opzet ruimte gehouden tussen de accu en overige onderdelen omdat ze beschadigd kunnen raken door aanraking van de batterij.

De Metal Can zegt eigenlijk al wat het doet. Er komt een metaal omhulsel om de accu, zodat andere onderdelen daar gewoon tegenaan kunnen liggen.

Tin Battery Apple
De Metal Can Battery.

Her voorkomen van een gezwollen batterij

Het tweede patent dat Apple heeft ingediend heet Methods for Determining and controlling battery expansion. Het helpt te bepalen wanneer de uitzetting van de accu groter is dan een vooraf bepaalde limiet. Een detector rapporteert deze informatie dan aan ‘een bijbehorende processing unit’. Die brengt wijzigingen aan zodat de gezwollen batterij langzamer oplaadt met een lagere spanning, zodat de dreiging van een opgezwollen batterij kleiner wordt.

De nieuwe patentaanvraag moet ervoor zorgen dat gebruikers nog minder risico lopen het ontploffen van een batterij. Als het langer duurt dan normaal om een accu op te laden is dat een teken dat het aan vervanging toe is. Vooral oudere batterijen raken opgezwollen aan het einde van hun levensduur. Met de sensor kan dit nog beter worden aangegeven.

Reageer op artikel:
Apple dient patenten in voor betere batterijduur iPhones
Sluiten