Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 5 maart 2021

Apple patenteert nieuwe uitvinding die Lightning-poort overbodig maakt

Het Amerikaanse patentbureau heeft deze week een nieuw patent van Apple goedgekeurd. Hiermee is de Lightning-poort mogelijk verleden tijd.

Apple heeft een patent aangevraagd voor een nieuw type connector die wat weg heeft van de iPad Smart Connector en de oude MagSafe die bij op de MacBooks zat. De nieuwe connector is ook magnetisch en daardoor zou er geen Lightning-poort meer nodig zijn.

Een magnetische aansluiting die geen stof en water doorlaat

Patently Apple beschrijft de uitvinding als volgt. “Apple’s nieuwe patent heeft betrekking tot een connector voor een accessoire dat in staat is om een device op te laden en daarmee data uit te wisselen. De connector heeft contacten die magnetisch worden bediend door de magneten die in het device zitten.”

Bij het patent zit ook een tekening van hoe de nieuwe connector eruitziet. Hierbij zien we dat die niet zo langwerpig is als de Lightning-connector, waardoor de poort niet zo diep hoeft te zijn. Bovendien is deze zo ontworpen dat stof en water niet naar binnen kan.

Apple voegde deze afbeelding toe bij de patentaanvraag.

MagSafe

Natuurlijk gebruikt de iPhone 12 op dit moment een andere MagSafe-techniek. Deze wordt alleen gebruikt om de telefoon op te laden en accessoires te bevestigen. Data-uitwisseling is daarbij niet mogelijk.

Geruchten dat de iPhone 13 geen poorten heeft, gaan al langer. Met deze nieuwe uitvinding kan er definitief afscheid worden genomen met de Lightning-poort en is het nog steeds mogelijk om je telefoon fysiek te blijven verbinden met een service als Apple CarPlay. Waarschijnlijk is het te kort dag om deze uitvinding al in de nieuwe iPhones toe te passen. Het lijkt de ideale oplossing tussen wel en geen poort.

Wij zijn benieuwd wat jij vindt. Zie jij deze nieuwe aansluiting zitten, of heb je liever een Lightning- of usb c-poort? Laat het ons weten in de reacties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple patenteert nieuwe uitvinding die Lightning-poort overbodig maakt
Sluiten