Apple overweegt een nieuw Apple Watch-model met robuuste behuizing

Er komt mogelijk een nieuw model Apple Watch op de markt, meldt Bloomberg. Deze is vooral bedoeld voor sporters.

De Apple Watch is natuurlijk een heel allrounde smartwatch. Naast dat het een goed horloge is voor sporters heeft het ook veel toepassingen die handig zijn tijdens het dagelijks gebruik. Toch kan het allemaal nog beter voor de actievelingen denkt Apple. Het overweegt daarom om een robuuster model op de markt te brengen.

Een nieuw model Apple Watch

Met het robuuste model denkt Apple vooral aan atleten en extreme sporters zoals klimmers en hikers. Door de robuustere behuizing moet de Apple Watch beter beschermen tegen schokken en aanrakingen.

De huidige modellen van de Apple Watch hebben een buitenkant van aluminium, staal en titanium. Bij een robuuste smartwatch krijgt de buitenkant wellicht een laag van rubber. Dat ziet er misschien niet zo elegant uit, maar zorgt er wel voor dat het device minder snel beschadigd raakt.

De robuuste Apple Watch krijgt daarmee een compleet andere uitstraling dan haar concurrenten. Hoewel de originele Apple Watch in 2015 een sporteditie had in samenwerking met Nike, was de kast compleet hetzelfde. Wel verschilde het bandje en was deze van rubber.

Nog onzekerheid

Volgens Bloomberg is het nog onzeker of de nieuwe Apple Watch er echt komt. De grote vraag is natuurlijk of er veel vraag is naar dit model. Waarschijnlijk is deze toch minder mooi dan het huidige ontwerp, aangezien het nieuwe model vooral comfortabel en beschermend moet zijn. Mocht Apple toch besluiten om met de sportieve Apple Watch te komen, dan kan deze later dit jaar op de markt komen.

Reageer op artikel:
Apple overweegt een nieuw Apple Watch-model met robuuste behuizing
Sluiten