Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 30 maart 2021

Apple niet in positie om stokje te steken voor One More Thing van Swatch

Apple kan er niets aan doen dat horlogemaker Swatch de zin “one more thing” wil laten vastleggen als handelsmerk. Dat heeft een rechter in Groot-Brittannië bepaald. De zin “one more thing” werd door Steve Jobs, en later ook door Tim Cook, gebruikt om nog even één product aan te kondigen tijdens een evenement.

Rechter Ian Purvis zegt daarbij dat het misschien een irritante actie is van Swatch, maar dat Apple onderaan de streep niet de positie heeft er iets aan te doen. De horlogemaker mag een poging doen die zin te laten vastleggen. Maar of dat gaat lukken, is natuurlijk nog een tweede.

Televisieserie Columbo

De zin werd altijd door wijlen Steve Jobs uitgesproken aan het einde van een persconferentie. Vaak om nog een product of dienst te presenteren, nadat er al een sloot aankondigingen geweest waren. Purvis zegt dat die zin aanvankelijk te horen was de televisieserie Columbo, dus heel origineel is die al niet.

Apple Watch Series 6 Review
Naast de Series 5 en SE.

Apple en Swatch liggen er langer met elkaar in de clinch. Het gesteggel begon met de lancering van de eerste Apple Watch in 2015. Destijds probeerde het bedrijf uit Cupertino namelijk het woord iWatch vast te leggen. Maar dat verzoek werd afgewezen, omdat het te veel lijkt op het woord iSwatch, van Swatch.

Apple versus Swatch

Sindsdien voeren beide bedrijven een haast nutteloze strijd met andere zinnen en handelsmerken. Zo kon Apple in 2019 niet voorkomen dat Swatch de woorden ‘Tick Different” kon vastleggen. Dat is meer dan een dikke knipoog naar de marketingzin Think Different, die Apple voor de Mac gebruikte.

Het argument dat de advocaten van Apple gebruikten om de vastlegging van het handelsmerk “one more thing” tegen te gaan, was is dat Swatch op deze manier Apple wil parodiëren. Rechter Purvis heeft daarna besloten dat dit onvoldoende aangetoond is, waardoor Swatch dus een poging mag wagen.

Reageer op artikel:
Apple niet in positie om stokje te steken voor One More Thing van Swatch
Sluiten