Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 maart 2021

Apple investeert 1 miljard euro in gloednieuwe campus in München

Apple kondigt aan zijn European Silicon Design Center te vestigen in München. Dit is een nieuwe locatie waar honderden nieuwe medewerkers gaan werken aan ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit en draadloze technologie. De investering in de nieuwe vestiging wordt de komende drie jaar 1 miljard euro.

München is nu al het technisch knooppunt van Apple in Europa. Bijna 1.500 technici uit veertig landen houden zich er onder meer bezig met energiebeheer, applicatieprocessors en draadloze technologie. Het is mede aan hun werk te danken dat de chips van Apple goed presteren en energiezuinig zijn.

Apple in München

Het nieuwe team ontwikkelt onder meer 5G-technologie en moet hardware en software naadloos met elkaar integreren. Daarnaast werkt het aan het ontwikkelen, integreren en optimaliseren van draadloze modems voor Apple-producten. De vestiging in het Oostenrijkse Linz werkt aan nieuwe radiotechnologie.

iPhone 12 Pro Max
Triple-camerasysteem

De nieuwe locatie beslaat drie hectare en bevindt zich aan de Karlstrasse in het centrum van München. Apple verhuist eind 2022 naar het nieuwe gebouw en voldoet dan direct aan de eisen voor LEED Gold-certificering. Net als bij alle andere Apple-kantoren wordt voor 100 procent gebruikgemaakt van hernieuwbare energie.

Uitbreiding technische teams

Apple werkt al langer aan zijn technische teams in Duitsland. In 2015 opende Apple zijn Bavarian Design Center, waar meer dan 350 technici werken. Het team hield zich aanvankelijk bezig met energiebeheer en was een belangrijke schakel bij het ontwikkelen van chips met meerdere PMU’s (power management unit).

De teams hebben speciale chips ontwikkeld die betere en efficiëntere prestaties leveren voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac met de M1-chip. In tien jaar tijd heeft Apple het gemiddelde energieverbruik van zijn producten met meer dan 70 procent teruggebracht.

Duitsland het hart van Apple in Europa

In 2019 opende het bedrijf ook in Nabern locaties waar chips worden ontwikkeld. Circa de helft van het wereldwijde ontwerpteam dat zich bezighoudt met energiebeheer is nu gevestigd in Duitsland. Verder houden teams in München zich bezig met applicatieprocessorchips en mixed-signal oplossingen voor iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple investeert 1 miljard euro in gloednieuwe campus in München
Sluiten