Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 16 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple Maps krijgt nieuwe functie bij introductie iOS 14.5

iOS 14.5 zal binnenkort uitkomen voor de iPhone. Apple Maps krijgt er dan ook een interessante functie bij.

Apple test een nieuwe functie voor haar kaarten-app, oftewel Apple Maps. Het is begonnen met real-time crowd data op verschillende plaatsen. Hiermee volgt het bedrijf Google Maps, die de functie al een tijdje heeft.

Drukte weergeven in Apple Maps

In de bètaversie van iOS en iPadOS 14.5 zie je nu een geüpdatete versie van de privacy-instellingen. Daarin staat aangegeven dat Apple data verzamelt om te onderzoeken hoe druk het op een bepaalde plaats is. Zo stuurt de iPhone regelmatig GPS-gegevens, reissnelheid en zelfs luchtdrukinformatie in anoniem gecodeerde vorm naar Apple, die deze gegevens verwerkt voor deze nieuwe functie. Dat doet het bedrijf ook bij interessante locaties. Daar wordt de drukte gemeten en weet de app ook wanneer die locatie open of dicht is.

Het grote voordeel is natuurlijk dat Apple Maps nu nog meer gedetailleerde informatie geeft aan haar gebruikers. Zo weet je wanneer je het best naar een winkel of sportschool kunt gaan als je niet de drukte in wil duiken.

Beveiligde informatie

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de informatie, die Apple verzamelt, veilig gebruikt wordt. Apple zorgt ervoor dat je data van encryptie wordt voorzien en compleet anoniem wordt verstuurd. Bovendien kun je als gebruiker zelf kiezen of je data wil delen bij de privacy instellingen. Je gaat dan naar Locatievoorzieningen waar je de optie aan of uit kunt zetten.

Zoals gezegd heeft Google deze functie al langer. Het bedrijf noemt het zelf Live Visit Data. Als je bijvoorbeeld op een bedrijf in Google Maps drukt, zie je hoe druk het is op een plaats rond een bepaalde tijd. Op sommige plaatsen maakt het zelfs gebruik van live data en is het dus real time informatie.

Daarnaast test Apple in iOS 14.5 ook andere functies voor Apple Maps. Zo laat de app inmiddels ook al ongelukken en snelheidscontroles zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Maps krijgt nieuwe functie bij introductie iOS 14.5
Sluiten