Night
Night Apple Inc. 28 maart 2021

Apple maakt overstap naar iPhone nog makkelijker

Als je erover denkt om als Android gebruiker je telefoon in te ruilen voor een iPhone, heeft Apple de overgang weer een beetje eenvoudiger gemaakt voor je.

Voor gebruikers van een iPhone had Apple al een inruil-programma, waardoor het mogelijk werd je oude iPhone in te ruilen bij het bedrijf in ruil voor een korting bij aanschaf van en nieuwe iPhone. Volgens MacRumors kun je bij Apple nu ook Android-toestellen, zoals de Google Pixel 4a-, Pixel 5- en Samsung Galaxy Note 10 smartphones inruilen voor korting op nieuwe Apple-producten. De Amerikaanse site geeft hier een stuk uitgebreidere informatie over dan de Nederlandse Apple-site.

Het was even zoeken maar in de Nederlandse en Belgische Apple site kan je je Android toestel inruilen op basis van het IMEI nummer.

Met het inruilprogramma kunnen klanten hun Pixel 5 voor 350 dollar inwisselen voor een nieuw Apple-product. Een Pixel 4a is goed voor een korting van 180 dollar. Degene die een Galaxy Note 20 inruilt, zou maar liefst 425 dollar aan shop-tegoed kunnen ontvangen. Dat is bijna de helft van het bedrag dat je aan een nieuwe Galaxy Note 20 kwijt zou zijn. Dat is best aantrekkelijk, als je toch al van plan was om Android achter je te laten.

apple-begins-accepting-samsung-galaxy-note-20-pixel-4a-and-5_c3wm.1920
Apple accepteert nu ook de inruil van andere merken smartphones in ruil voor aantrekkelijke kortingen.

Apple merkt wel op dat de inruilwaarden kunnen variëren, afhankelijk van de staat waarin het apparaat verkeert wanneer het wordt ingeruild. Uiteraard leveren smartphones met krassen en deuken – of niet-functionerende telefoons – minder korting op dan wanneer de telefoon in onberispelijke staat is. Dit gold ook al bij het inleveren van een oudere iPhone. Hoe minder waarde een telefoon heeft wanneer deze wordt ingeleverd, hoe minder korting je krijgt. Toch zijn de bedragen die Apple biedt zeer aantrekkelijk, vooral omdat je na inruil een spiksplinternieuw apparaat krijgt.

Apple heeft de inruilwaarden en aanvullende informatie geplaatst op een speciale inruilpagina. Dus áls over wil stappen, is dit misschien een goed moment om dat te doen.

Reageer op artikel:
Apple maakt overstap naar iPhone nog makkelijker
Sluiten