Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 25 maart 2021

Apple is klaar met al het gelek en neemt nieuwe maatregelen

Apple heeft veranderingen doorgevoerd aan de richtlijnen voor fabrieksveiligheid, met als doel dat er minder informatie vroegtijdig gelekt wordt. Maar dat is zeker niet de enige verandering die Apple doorvoert. Dat is allemaal te lezen in een recent gepubliceerd artikel van The information.

The Information schrijft dat de redactie de nieuwe richtlijnen ingezien heeft, doordat die interne Appledocumenten in handen heeft. Eén van de veranderingen heeft betrekking op het kunnen verzamelen van biometrische gegevens van Apple-medewerkers. Denk dan aan vingerafdrukken en gezichtsscans.

Apple voert nieuwe richtlijnen in

In de richtlijnen staat naar verluidt dat partners, zoals Foxconn en Pegatron, dergelijke gegevens niet meer mogen verzamelen van Apple-medewerkers. Het staat de bedrijven nog steeds vrij die gegevens te verzamelen van z’n eigen medewerkers. Ook wanneer die mensen werken aan Apple-producten. Zo kunnen ze de mensen die bijvoorbeeld op de nieuwe iPhone zitten nog steeds goed in de gaten houden.

Apple productie iPhones
Fabriek van Foxcon

Een andere belangrijke wijziging heeft te maken met informatie die constant vroegtijdig op straat ligt. Apple wil namelijk dat partners een achtergrondcheck uitvoeren op alle medewerkers. Zo moeten eventuele criminele activiteiten uit het verleden vanzelf aan het licht komen.

Daarnaast eist Apple dat productiepartners meer beveiligingscamera’s ophangen, zodat medewerkers strakker in de gaten gehouden worden. Ook wil de iPhone-maker dat de bewegingen van “gevoelige onderdelen” beter gecontroleerd worden. Mocht een onderdeel te lang onderweg zijn, dan kan er een alarm afgaan.

Eigen systeem ontwikkeld

Apple neemt daarvoor zelf ook stappen. Zo wordt er nu gewerkt aan een systeem waarmee onderdelen constant gecontroleerd kunnen worden. Zo kan gezien worden hoe lang een bepaald onderdeel aanwezig is op een bepaalde locatie, voordat die naar de volgende plek toe gaat.

De software die Apple hiervoor gebruikt draait op Apple mini’s en geeft het bedrijf ook inzicht in waar partners de kantjes er van aflopen (in het verleden heeft Apple z’n partners daar nog wel eens van beschuldigd, aldus mensen die bekend zijn met de plannen). Dit systeem moet ook diefstal voorkomen.

Reageer op artikel:
Apple is klaar met al het gelek en neemt nieuwe maatregelen
Sluiten