Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 30 maart 2021

Apple kondigt WWDC 2021 aan, is andermaal online

De afgelopen jaren blijkt de WWDC een belangrijk evenement te zijn waarin verschillende producten worden onthuld en we een blik krijgen op wat de toekomst gaat bieden. Wat dat betreft is het goed dat Apple nu al de WWDC 2021 heeft aangekondigd.

Net als vorig jaar wordt de WWDC 2021 volledig online gehouden. Dit heeft uiteraard te maken met de aanblijvende problemen rondom het coronavirus. De nieuwe editie vindt plaats in juni.

WWDC 2021 komt in juni

Om precies te zijn wordt de WWDC 2021 gehouden van 7 tot en met 11 juni. Dit liet Apple via een persbericht weten. Tijdens het evenement kunnen ontwikkelaars zien wat er gaat gebeuren op het gebied van iOS, iPadOS, macOs, watchOs en tvOs. Maar tegelijkertijd kan de rest van de wereld ook vaak meekijken, waardoor het interessant is voor iedereen. Dit is hetgeen dat Susan Prescott, Apple’s vice president of Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing, over het evenement te zeggen heeft:

“We love bringing our developers together each year at WWDC to learn about our latest technologies and to connect them with Apple engineers. We are working to make WWDC21 our biggest and best yet, and are excited to offer Apple developers new tools to support them as they create apps that change the way we live, work, and play.”

Naast de bekende keynote, waarin de grootste aankondigingen worden gedaan, zijn er tijdens de WWDC 2021 diverse online sessies om bij te wonen. Als ontwikkelaar krijg je daar belangrijke inzichten die je in de toekomst weer kunnen helpen met het ontwikkelen van nieuwe apps en meer. Daarnaast komt er de Swift Student Challenge. Daarbij krijgen studenten de kans om hun eigen Swift playground in te dienen. De winnaars ontvangen dan exclusieve WWDC21 kleding en een customized pin set

Nieuwe OS-versies

Dit jaar verwachten we verschillende nieuwe OS-versies tijdens de WWDC 2021. Denk daarbij aan iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS 12 en tvOS 15. Daarnaast kan het goed dat er nieuwe hardware komt die zich vooral richt op ontwikkelaars. Denk daarbij aan krachtige Macs die draaien op de Apple Silicon processors. En wellicht dat we iets te zien krijgen van de nieuwe AR-headset.

WWDC20: alle dingen die Apple vorige week niet aankondigde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kondigt WWDC 2021 aan, is andermaal online
Sluiten