Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 24 maart 2021

Apple komt met update voor Pages, Numbers en Keynote

Apple heeft versie 11.0 uitgebracht voor haar iWork apps. Dat betekent dat Pages, Numbers en Keynote een update krijgen.

Pages, Numbers en Keynote zijn programma’s die je kunt downloaden voor je Apple-producten. Deze apps zijn vergelijkbaar met Word, Excel en Powerpoint van Microsoft, maar dan gratis. Het zijn dan ook programma’s die door veel Mac-bezitters worden gebruikt. Nu geeft Apple ze een update.

Verbeteringen voor Keynote, Numbers en Pages

Keynote 11.0 voor iOS en iPadOS komt met nauwkeurige bewerkingen, snelle invoer en het moet makkelijker worden om meerdere objecten te selecteren. Ook is het nu mogelijk om presentaties altijd in de bewerkingsweergave te openen en links naar telefoonnummers toe te voegen aan tabellen, objecten en vormen. Keynote krijgt ook nieuwe vormen die je meer opties voor je slides moet geven. Scribble ondersteunt nu ook Portugees, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Voor Numbers gelden dezelfde nieuwe functies als Keynote. Daarnaast wordt het makkelijker om spreadsheets te exporteren naar Microsoft Excel zonder het samenvattingswerkblad.

Ook voor Pages gelden dezelfde Updates als die bij Keynote. Tevens wordt het met iCloud makkelijker om documenten te bookmarken.

Extra functies voor Mac-gebruikers

De Mac-apps van de drie programma’s krijgt nog extra functies. De mediabrowser krijgt verbeterde zoekopties met nieuwe categorieën. Zo zijn recent, Portretten en Live Photos toegevoegd. Met AppleScript is het mogelijk om een spreadsheetwachtwoord te wijzigen of door middel van een wachtwoord een beveiligde spreadsheet te openen.

De 11.0-versies van Keynote, Pages en Numbers zijn nu te downloaden in de App Store. Dat geldt voor iOS, iPadOS en macOS.

Reageer op artikel:
Apple komt met update voor Pages, Numbers en Keynote
Sluiten