Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 8 maart 2021

Apple komt met kleine updates voor iOS, iPadOS, WatchOS en macOS

Vandaag heeft Apple iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1, macOS Big Sur 11.2.3 en watchOS 7.3.2 uitgebracht. Voor iOS is dat meer dan een maand nadat Apple met iOS 14.4 eind januari van dit jaar kwam. Zoals de versienummers al verraden, zijn dit slechts een kleine updates. Nieuwe functies hoeft je dan ook niet te verwachten. Die zijn voorbehouden aan de volgende grotere update iOS en iPadOS 14.5 en Big Sur 11.3.

iOS en iPadOS

De iOS en iPadOS updates zijn eigenlijk nauwelijks iets meer dan een beveiligingsupdate. De enige patch is voor WebKit. De update lost een “geheugen corruptie probleem” op, dat ervoor kon zorgen dat een malafide website zonder je toestemming code zou kunnen uitvoeren.

Open Instellingen  → Algemeen → Software-update om jouw versie van iOS of iPadOS bij te werken. Volg de instructies op het scherm om de nieuwe software te downloaden en te installeren. Als je Download iOS updates en Installeer iOS updates hebt ingeschakeld, hoef je verder niets te doen. Je iPhone of iPad download de update dan automatisch ‘s nachts als het apparaat wordt opgeladen.

Aangezien het een OTA (Over The Air) update betreft is het niet noodzakelijk om je iPhone of iPad met je Mac te verbinden.

Apple zegt over de update niet veel meer dan het bekende standaard tekstje:

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Bezoek deze website voor informatie over de beveiligingsinhoud van Apple software-updates:

https://support.apple.com/kb/HT201222

Op het moment van publicatie waren er geen andere details beschikbaar.

watchOS

Naast de update naar iOS heeft Apple ook een kleine update voor watchOS uitgebracht. De nieuwe softwareversie is watchOS 7.3.2 en is nu beschikbaar voor ondersteunde modellen. Om handmatig bij te werken, open je de Watch-app. Ook hier dus niets nieuws.

Selecteer Algemeen → Software-update en volg de instructies op het scherm.

Om te updaten, moet de Apple Watch een batterij van minimaal 50% hebben, aangesloten zijn op een oplader en gekoppeld en binnen bereik zijn van je iPhone.

Als Automatische updates is ingeschakeld, wordt de nieuwe software ‘s nachts gedownload en geïnstalleerd terwijl je Apple Watch wordt opgeladen.

Ook de watchOS 7.3.2 update is slechts gericht op beveiligingsupdates. Ook hier is de release-tekst een oude bekende:

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Bezoek deze website voor informatie over de beveiligingsinhoud van Apple software-updates:

https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS

Apple heeft ook macOS Big Sur bijgewerkt naar versie 11.2.3. Ook hier gaat het slechts om een kleine update. De enige patch is voor  De enige patch is voor WebKit. De update lost een “geheugen corruptie probleem” op, dat ervoor kon zorgen dat een malafide website zonder je toestemming code zou kunnen uitvoeren.WebKit. De update lost een “geheugen corruptie probleem” op dat ervoor kan zorgen dat een malafide website zonder je toestemming code kan uitvoeren.

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution
Description: A memory corruption issue was addressed with improved validation.
CVE-2021-1844: Clément Lecigne of Google’s Threat Analysis Group, Alison Huffman of Microsoft Browser Vulnerability Research

Om je Mac te updaten naar de laatste versie, voer je de volgende handeling uit:

Selecteer Systeemvoorkeuren → Software-update en volg de instructies op het scherm. Als je automatische updates aan hebt staan, wordt de nieuwe software automatisch ‘s nachts gedownload en geïnstalleerd. Je hoeft in dat geval verder niets te doen.

Alle updates zijn per direct te downloaden en te installeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple komt met kleine updates voor iOS, iPadOS, WatchOS en macOS
Sluiten