Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 2 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met een nieuwe iPhone SE met 5G volgens Kuo

Er lijkt weer een nieuwe iPhone SE aan te komen in de eerste helft van 2022 meldt analist Ming-Chi Kuo. Het toestel heeft 5G en een snellere chip.

Er gaan veel geruchten over een nieuwe iPhone SE. Het budgetmodel van Apple kwam voor het laatst uit in 2020. Dit jaar lijkt Apple over te slaan, hoewel er geruchten gaan dat deze er alsnog komt in 2021. De bekende analist Ming-Chi Kuo denkt echter dat we pas in 2022 een nieuwe versie zien.

Een nieuwe iPhone SE

Volgens Kuo heeft de nieuwe iPhone SE een snellere chip en maakt het gebruik van 5G. Aan het uiterlijk zal niet veel veranderen, want dat blijft grotendeels gelijk aan het huidige ontwerp van de 4.7 iPhone SE.

Het is nog de vraag welke chip er precies in de iPhone SE komt. Het huidige model maakt gebruik van de A13 Bionic-chip. De toekomstige versie kan dus gebruikmaken van de A14 van de huidige iPhone 12 of wellicht de versie die in de iPhone 13 komt.

Bekende onderdelen

Natuurlijk blijven er wel een aantal zaken gelijk aan de vorige versie. Zoals gezegd blijft het uiterlijk in een grote lijnen hetzelfde. Wat ook terugkomt volgens Kuo is Touch ID, al is het onbekend in welke vorm. Zo paste Apple het op een andere manier toe in de iPad Air. Daar zit Touch ID in de aan-/uitknop van het device.

Op de nieuwe iPhone SE zullen we voorlopig dus nog even moeten wachten. De eerste telefoon die op de markt komt, is dan logischerwijs de iPhone 13 en diens varianten. Deze kunnen we traditioneel ergens in het najaar verwachten. De iPhone 13, Pro en Pro Max lijken er sowieso weer te komen. Over de mini is echter nog onzekerheid. Het toestel is de minst verkopende versie van de iPhone 12-line up en de productie zou zelfs stil zijn gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple komt met een nieuwe iPhone SE met 5G volgens Kuo
Sluiten