Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 31 maart 2021

Apple-fabrikant Foxconn waarschuwt dat tekorten duren tot in 2022

De tekorten aan onderdelen voor elektrische apparaten blijft nog even voortduren. Apple-fabrikant Foxconn verwacht nog tot in 2022 niet alles te kunnen produceren.

Foxconn is een van bedrijven waarmee Apple samenwerkt. Het produceert onder andere de iPhone en de Mac Mini voor het bedrijf. Nu kondigt CEO Young Lui volgens Nikkei Asia aan dat het tekort in onderdelen minstens tot in het tweede kwartaal van 2022 duurt.

Foxconn houdt rekening met tekorten

“De eerste twee maanden van dit kwartaal waren oké, maar we zien veranderingen aankomen deze maand,” vertelde Liu bij een investeerdersbijeenkomst. Toch zullen deze tekorten volgens de Foxconn-CEO niet enorm zijn. Het bedrijf verwacht 10 procent van de orders niet te kunnen uitvoeren, vanwege tekorten.

Gelukkig zijn de gevolgen minder ernstig dan afgelopen jaar. Toch leidt dat wel tot mogelijke vertragingen en dat er minder apparaten beschikbaar zullen zijn. Dat kan dus ook zo zijn voor de iPhone 13 en andere Apple-producten.

Een latere levering van de iPhone hebben we natuurlijk al meegemaakt bij de iPhone 12. Deze kwam pas in november uit, terwijl de telefoon van Apple normaal het levenslicht ziet in september. Toen lagen de fabrieken in Azië een hele tijd stil vanwege de coronacrisis.

Nog steeds niet genoeg chips

Natuurlijk staat de aankondiging van Foxconn niet op zich. Het is een van de laatste bedrijven die nu zegt rekening te houden met tekorten. Eerder deze maand waarschuwde Samsung haar investeerders al voor een serieuze onbalans in de semiconductor-industrie.

Er zijn nog steeds een serieuze tekorten aan chips. Dat is overigens niet alleen bij telefoons en computers, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor auto’s en gameconsoles. Zo is het nog steeds haast onmogelijk om aan een PlayStation 5 of Xbox Series X te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-fabrikant Foxconn waarschuwt dat tekorten duren tot in 2022
Sluiten