Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 2 maart 2021

Apple en Epic Games gaan in mei fysiek de rechtbank in

Apple en Epic Games staan al maanden tegenover elkaar. Binnenkort staan beide partijen in de rechtbank om hun zaak te bepleiten.

De rechtszaak tussen Apple en Epic Games komt snel dichterbij. In een conference call liet rechter Yvonne Gonzalez Rogers weten dat ze in mei de rechtszaak wil laten plaatsvinden. Haar ideale startdatum is 3 mei.

Epic Games blij, Apple teleurgesteld

Epic Games is blij met het besluit van de rechter. Het bedrijf wil de rechtszaak het liefst in mei hebben. Apple vindt het een minder idee. Zij wil dat de zaak tussen de twee partijen later plaatsvindt. De rechter heeft dat verzoek echter naast zich neergelegd, waardoor deze dus alsnog in mei komt.

Er zijn natuurlijk al veel virtuele sessie geweest met zowel Apple als Epic Games. Bij de rechtszaak zelf gebeurt alles gewoon in rechtszaal. De twee partijen staan dus fysiek tegenover elkaar. Dat betekent ook dat de getuigen naar de rechtbank moeten komen in het noorden van Californië.

Rechter Gonzalez wil echt dat de rechtszaak fysiek plaatsvindt en heeft daarom de partijen in de rechtbank uitgenodigd. Dat heeft vooral te maken met de getuigen van zowel Apple als Epic Games. Zij denkt dat de getuigen bij een fysieke bijeenkomst minder geneigd zijn om te liegen of te verdraaien als ze een eed afleggen.

Corona-proof

Natuurlijk heeft een fysieke bijeenkomst ook nadelen. Die hebben op dit moment vooral te maken met de coronacrisis. De rechtbank zoekt dan ook oplossingen voor mensen die vanwege hun gezondheid of reisbeperkingen niet kunnen komen.

Overigens wordt er ook beredeneerd dat Apple en Epic Games over genoeg financiële middelen beschikken om de deelnemers aan de rechtszaak twee weken in quarantaine te houden. Bovendien houdt de rechtbank rekening met het coronavirus door het aantal aanwezigen bij de rechtszaak te beperken en afstand te houden waar mogelijk.

Vermoedelijk duurt de rechtszaak tussen de twee partijen tussen de twee en drie weken. Apple en Epic Games liggen al tijden met elkaar overhoop over de kosten van de App Store. Het gamebedrijf wilde niet langer 30 procent van de omzet afdragen en besloot betalingen buiten de App Store om te doen. Dit tot woede van Apple dat besloot de populaire app Fortnite uit de Store te verbannen.

Reageer op artikel:
Apple en Epic Games gaan in mei fysiek de rechtbank in
Sluiten