Night
Night Apple Inc. 20 maart 2021

Apple dient getuigenlijst in, voorafgaand aan Epic vs. Apple rechtszaak

Apple heeft zijn getuigenlijst ingediend voor de rechtszaak die Epic Games tegen het bedrijf heeft aangespannen. Op de lijst staan de namen van diverse kopstukken van Apple, waaronder CEO Tim Cook, App Store baas Phil Schiller en Senior VP Software Engineering Craig Federighi.

Tim Cook zal een uur lang rechtstreeks worden ondervraagd, inclusief een kruisverhoor van een uur. Craig Federighi zal twee uur lang getuigen met een kruisverhoor van een uur. Voor Phil Schiller, die de leiding heeft over de App Store, heeft men wat meer tijd nodig. Hij zal in totaal tien uur moeten getuigen. Alle getuigen van Apple zullen persoonlijk verschijnen.

In een verklaring zei Apple dat de leidinggevenden graag ‘de impact van de ‌App Store op wereldwijde innovatie en economie’ willen delen:

Onze senior managers kijken ernaar uit om met de rechtbank te delen welke zeer positieve impact de ‌App Store‌ heeft gehad op innovatie, economieën over de hele wereld en de klantervaring in de afgelopen 12 jaar.
We zijn ervan overtuigd dat de zaak zal bewijzen dat Epic opzettelijk zijn overeenkomst heeft geschonden, uitsluitend om zijn inkomsten te verhogen, wat resulteerde in hun verwijdering uit de ‌App Store‌. Door dat te doen, omzeilde Epic de beveiligingsfuncties van de ‌App Store‌ op een manier die zou leiden tot verminderde concurrentie en zou daarbij de privacy en gegevensbeveiliging van de consument in gevaar brengen.

Naast de eerder genoemde kopstukken van Apple, staan ook ‌App Store‌ vicepresident Matt Fischer, hoofd van Fraud Engineering Algorithms and Risk Eric Friedman, directeur van Commerce and Payments Eric Gray, Game Development Manager Mark Grimm en andere medewerkers in marketing, ontwikkelaars-relaties en aanverwante gebieden op de getuigenlijst.

Epic Games

Tot de getuigen van Epic behoren onder meer Tim Sweeney, CEO van Epic Games en andere Epic-medewerkers. Als extra getuigen heeft het bedrijf onder meer leidinggevenden van Facebook, Microsoft, Nvidia en voormalig iOS-softwarechef Scott Forstall op de lijst staan. Epic zei in februari dat het probeerde in contact te komen met Forstall, maar dat het moeite had hem te vinden. Epic is van plan Forstall in te schakelen vanwege zijn betrokkenheid bij de lancering van de ‌App Store‌ voordat hij in 2013 wegging bij Apple. Insiders noemen dit gekscherend al een Justin Long actie.

Het proces begint op maandag 3 mei. Het is een zogenaamde bench trial, wat betekent dat er geen jury bij betrokken zal zijn. Eerder deze maand drong rechter Yvonne Gonzalez aan op een proces waarbij alle hoofdpersonen lijfelijk aanwezig dienden te zijn. Ze achtte de zaak namelijk “belangrijk genoeg” om de rechtbank in staat te stellen alle betrokken personen persoonlijk te kunnen horen.

Reageer op artikel:
Apple dient getuigenlijst in, voorafgaand aan Epic vs. Apple rechtszaak
Sluiten