Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 30 maart 2021

Apple-werknemers mogen betaald vrij nemen om coronavaccinatie te halen

Apple wil haar Amerikaanse werknemers aanmoedigen om zo snel mogelijk een coronavaccinatie te gaan halen. Dat doet het bedrijf uit Cupertino door betaald verlof aan te bieden aan personeel dat een prik wil halen. Zo schrijft Mark Gurman op de website van Bloomburg.

Apple heeft de bestrijding van het coronavirus hoog in het vaandel staan. Vanaf de eerste minuut heeft het bedrijf meerdere maatregelen genomen om het virus te verslaan, en vooral om haar personeel te beschermen. Zo krijgen werknemers met Covid-19 symptomen die thuis moeten blijven bijvoorbeeld gewoon doorbetaald.

Betaald krijgen om een coronavaccinatie te halen

Inmiddels is er een vaccin en zijn we in de volgende fase aanbeland. Dit betekent dat Apple ook nieuwe maatregelen gaat nemen. De belangrijkste is dat werknemers betaald verlof kunnen opnemen wanneer ze een vaccinatie gaan halen. Op deze manier wil het bedrijf mensen motiveren om de prik te gaan halen.

En daar blijft het niet bij. Ook nadat je het vaccin hebt gehad, kun je rekenen op extra steun van Apple. Volgens Gurman krijgen werknemers die niet kunnen werken door mogelijke bijwerkingen van het vaccin betaald ziekteverlof. Apple doet dus echt haar best om alle mogelijke barrières weg te nemen.

Tim Cook Apple TV
Tim Cook tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone 12.

Een groot gedeelte van Amerika heeft het vaccinatie-tempo er flink in zitten. Zo mogen in Californië vanaf 15 april alle mensen van zestien jaar en ouder een prik gaan halen. Dit betekent dat een hoop Apple-werknemers al over iets meer dan twee weken aan de beurt zijn. Om deze mensen aan te moedigen komt Apple nu met de extra maatregelen.

Apple wil terug naar kantoor

Tim Cook maakte einde 2020 bekend dat hij deze zomer weer meer personeel naar kantoor wil halen. Op dit moment wordt er nog veel vanuit huis gewerkt. Dit gaat prima, maar volgens Cook is er gewoon geen vervanging voor face-to-face samenwerking. Toch maakt de CEO er ook een groot punt van dat ze veel geleerd hebben van de afgelopen periode, en dat ze deze lessen zeker meenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-werknemers mogen betaald vrij nemen om coronavaccinatie te halen
Sluiten